LADEN

Typ om te zoeken

Blijf cash geld gebruiken (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Blijf cash geld gebruiken (Tom Lassing)

Eén van de minder sterke argumenten voor cash geld is het feit dat bij een bankfaillissement je je geld op kan nemen en cash kan maken, zodat ze je geld niet kunnen stelen als de bank kopje onder gaat.
Een flut argument, want je had je geld er al niet moeten hebben toen de problemen van de bank begonnen. Als eenmaal klanten geld beginnen op te nemen is zo’n bank binnen het uur failliet. Je loopt een enorme kans dat je simpelweg te laat bent als je eenmaal hoort van de problemen van de bank.
Je had in dat geval gewoon geen geld bij de bank moeten hebben. Met cash is dat makkelijk, maar cash of elektronisch geld kan je ook omzetten in bijvoorbeeld gouden of zilveren munten. Alles als het maar niet bij een bank staat die failliet aan het gaan is.
Hebben we helemaal geen cash meer, dan hebben we nog wel altijd goud en zilver. In die zin is een cashloze maatschappij nog heeeel ver weg.
Maar de banken proberen het wel.
Immers zien we nu al dat u verplicht bent een rekening te hebben en nu gaan die bankrekeningen langzaam geld kosten. Zakelijk weten ondernemers dat al. Alles kost dan geld. Particulieren krijgen nog wel veel gratis bij de bank, maar credit card en rood staan zijn vaak al prijzig.
De banken willen u volledig aan elektronisch geld en de overheid wil dat ook. U bent dan goed te controleren in alle betekenissen van het woord. Ze kunnen precies nagaan wat u heeft en waar u het uitgaf, maar dus ook waar u was en wat uw ‘patroon’ is.
Wijkt uw patroon ineens af, dan gaan er alarmbellen bij de overheid.
Hoe komt u aan dat geld? Hoe kunt u zich dat restaurant veroorloven? Vragen die belastingplichtigen nu al wel eens gesteld worden, ook als ze niets oneerlijks gedaan hebben. Als we alles elektronisch moeten doen, dan bent u nog makkelijker te controleren. We moeten immers brave burgers hebben die precies doen wat van ze verwacht wordt. Wie afwijkt krijgt problemen. Wie niet in lijn wil lopen, zal aangepakt worden. Wie niet trouw zweert aan de machthebber raakt de toegang tot werk en geld kwijt. Kijk naar een land als Turkije, dat deel wil worden van de EU en zie hoe ze onder het mom van deelname aan een staatsgreep een enorme zuivering doorvoeren. Klassieke stappen naar een dictatuur en de meerderheid van de mensen die stemmen is ermee akkoord.
Kijk dus naar de voormalige democratieën Turkije en Venezuela, maar kijk ook naar de VS en zie hoe snel een democratie kan omslaan in een dictatuur. Moet je de overheid, ook als ze nog vriendelijk is, dan zo veel macht geven? Dat is toch onverstandig? Juist vandaag 5 mei zouden we ons dat moeten afvragen.
Blijf dus cash geld gebruiken! Puur omdat het uw vrijheid is!

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *