LADEN

Typ om te zoeken

Het orakel sprak weer (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het orakel sprak weer (Tom Lassing)

Begin mei is er altijd in Omaha, de woonplaats van Warren Buffett, zijn grote feest, namelijk de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway.
Het is een enorme happening waar letterlijk tienduizenden mensen naar toe komen.

De economie van Omaha drijft op deze jaarlijkse gebeurtenis, maar ook Berkshire Hathaway heeft veel profijt van al die rijke beleggers die Warren Buffett willen horen en zien spreken. Ieder jaar worden forse omzetten geboekt bij alle dochterondernemingen die een ‘kraampje’ opzetten rondom het geheel. U mag kraampje echt wel lezen als understatement. Het is gigantisch wat ze daar doen. Eén van de dochterondernemingen heeft zelfs de website offline gegooid omdat ze letterlijk iedereen op het festijn nodig hebben en de website er dan gewoon niet naast kunnen hebben. Heel de onderneming verkast voor een lang weekend naar Omaha.
Overigens was de omzet van Berkshire Hathaway over het eerste kwartaal 65 miljard. Dat is 10% hoger dan analisten hadden ingeschat. Wel is de winst per aandeel flink lager dan vorig jaar. Er werd 4 miljard verdiend, terwijl dat een jaar geleden nog bijna 5,6 miljard was.
De boekwaarde is in een jaar tijd met 3,5% toegenomen.
Volgens Warren Buffett moet China oppassen dat haar beurs niet een soort casino gaat worden. Ik begrijp die waarschuwing niet. Immers geldt dit overal en daarnaast heeft China sinds 2000 al gigantische koersdalingen achter de rug. Waarom China waarschuwen voor iets waar bijvoorbeeld de VS een patent op lijkt te hebben. Kijk naar de Nasdaq van 1998/1999. Kijk naar de dalingen van de financiële aandelen in en na 2008. En dan ga je nu China waarschuwen? Ik zou eerst de balk uit je eigen beurs halen voor je aan de splinter in die van China begint.
Toch zegt Warren Buffett dat China nu voor beleggers betere kansen biedt dan de VS. Mede omdat die markt nu fors goedkoper is dan de Amerikaanse.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *