LADEN

Typ om te zoeken

Kan je het je niet veroorloven, koop het dan niet (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Kan je het je niet veroorloven, koop het dan niet (Tom Lassing)

Jay Leno en Mark Cuban bleken in een TV interview alle twee geen creditcards meer te gebruiken.
Deze twee schatrijke Amerikanen kunnen het zich veroorloven en dat realiseren ze zich, maar hun afkeer van creditcards ligt dieper.
De rente op krediet is bij Credit Cards vrijwel altijd meer dan 15%. Kom je dus achter te lopen met de terugbetalingen, dan ga je extreem veel rente betalen.
Op die manier doe je jezelf financieel gezien de das om. Je komt daar eigenlijk nooit meer uit als je eenmaal in het web van de Credit Cards leverancier gevangen zit.
De beste methode om dat te voorkomen, is om jezelf er niet kwetsbaar voor te maken.
In Nederland en België hebben we wel Credit Cards, maar de meeste consumenten lossen de schulden iedere maand keurig af waardoor er geen extra rentekosten zijn. Toch leven deze bedrijven in ons land van de consumenten die wel schulden maken en ze zijn daarin enorm winstgevend. Er zijn dus toch genoeg consumenten om Credit Cards leveren winstgevend te maken.
Wij in Nederland en België hebben veel meer een ander soort schulden in de vorm van hypotheekleningen die we maximaal oprekken waardoor we maandelijks meer geld aan banken betalen dan aan de belasting.
Ook daar zouden we eens bij stil moeten staan.
We kunnen wel boos zijn op banken, maar we hebben zelf die enorme leningen afgesloten.
De banken weten vervolgens van gekkigheid niet wat ze met al hun winsten moeten doen.
Als wij ons gedrag nu eens gaan aanpassen en extreem minder gaan lenen, dan volgen banken vanzelf wel met hun gedrag. Als ze immers geen makkelijke winsten meer maken, dan zullen ze zich netter op moeten stellen om alsnog klanten te trekken.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *