LADEN

Typ om te zoeken

Is een No Deal Brexit een probleem?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Is een No Deal Brexit een probleem?

brexit, eu

U leest overal over de ramp die Engeland staat te gebeuren bij een No Deal Brexit, maar is dat wel zo’n ramp? Immers kan het land dan zijn gang gaan en zelf bepalen wat het wil doen. Daar gaat het immers om bij de Brexit.
Nu, zo werkt het dus niet. Kijken we naar ambtenaren, dan werken die op basis van regels. Als regels er niet zijn, dan is het bij ambtenaren simpel, dan kan het niet, dan mag het niet.
Een ambtenaar gaat geen risico’s nemen, dus de rem gaat er op als regels onduidelijk worden, of niet langer bestaan.
Dat is een probleem. Kijk bijvoorbeeld naar de voedsel situatie.
Engeland voert veel van haar voedsel in. Nu op basis van EU regelgeving en Britse regelgeving. Alles van buiten de EU kan Engeland in blijven komen, maar van binnen de EU is wel een probleem. Immers voldoet dat wel aan de Engelse wet?
Zo ja, welke Engelse wet, want ook Engeland heeft jarenlang haar regelgeving aan die van de EU gekoppeld. EU partners kennen die Engelse regelgeving niet. Ze gebruiken dus verkeerde formulieren etc.
Dit is het kleinste probleem. Andersom is veel urgenter. Dat komt omdat voor de Britten veel uitzonderingen zijn gemaakt die bij een No Deal Brexit komen te vervallen.
Engeland moet vanaf 1 november bij een No Deal Brexit gewoon aan alle EU eisen voldoen, wil het voedsel kunnen uitvoeren naar de EU.
Daar hebben de Engelsen niet aan gedacht, maar dat zal in november akelig duidelijk worden als de No Deal wordt doorgezet. De grens gaat dicht voor veel Engelse producten waarop ze tot dan aparte afspraken hadden uitonderhandeld. Die onderhandelingen zijn indertijd met veel felheid gevoerd en de EU heeft veel moeten slikken. Dat alles is overboord bij een No Deal Brexit.
Engeland zal zich vanaf dat moment bij export moeten schikken naar de voor iedereen geldende EU regels.

De No Deal ontkoppeling is niet voorbereid, want men ging/gaat uit van een rustige uittrede in combinatie met de overeengekomen overeenkomst. Die eerdere onderhandelde overeenkomst met de EU wordt door BoJo niet geaccepteerd en dus is er letterlijk NIETS geregeld.

Ook personenverkeer en de status van Engelsen in Europa en Europeanen in het VK is een probleem. Bij de No Deal is er niets geregeld. Zou je met de kerst even naar je ouders in je eigen land gaan, dan is terug kunnen komen niet zeker. Je hebt immers geen status in Engeland of de EU. Je bent als EU ingezetene in Engeland een ongedocumenteerde illegaal geworden. Andersom geldt dat voor Engelsen. De EU status vervalt en je zal een visum moeten aanvragen en moeten zien te krijgen, wil je je verblijfsstatus veilig stellen.
Nu lijkt het logisch om te denken dat het wel zal meevallen, maar ik ben bang dat de individuele gevallen vervelend gaan uitpakken. Immers, ambtenaren moeten dit gaan regelen. Wat als de ambtenaar de regels niet kan vinden? Ik heb het nog niet meegemaakt dat ze dan bij de douane zeggen: ach, je hebt niet de juiste papieren, maar het zit wel goed, rijdt u maar door…
Dat de grootste bedrijven het wel geregeld krijgen, dat geloof ik wel. Die hebben geld en invloed genoeg. De gewone burger en de kleinere bedrijven, die gaan tegen het enorme gemis van sluitende wetgeving aanlopen.
Dat kan heel wat leed gaan geven. Of de Engelse economie tegen de ontwrichting bestand is, ik ben er bang voor.

Tags

2 Reacties

 1. jmm 29 augustus 2019

  denk dat er een veel hoger doel schuil gaat achter alle ellende, van kleine mensen en normale burgers.
  renmindi in voeren en londen het centrale punt van de wereld munt maken. boris is de uitvoerder.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 29 augustus 2019

  Google peacefully in freedom with the freedom of speech of the about 7 Billion simple happy happy happy don’t worry be happy happy happy descendants of the first happy happy happy happy human beings not being a monkey just until the end of times without the right to bear dangerous arms without one drop of senseless blood shedding Anglo-American senseless blood shedding opium, species, silk, water, gold, silver, follow the money of weapons, oil, money trade, civil, world and cyber wars self created enemies, without one word of hate speech the historic rhetoric question Is een no brexit deal in historisch retorische zin een probleem? Het is gelukkig of helaas in de geschiedenis van de mensheid tot het einde der tijden op enig moment voor wie dan ook niet mogelijk dat een no BREXIT deal in de Mission Impossible van de United Divided BREXIT Remain in the EU means Remain in the EU BREXIT EU means BREXIT EU een begin van een probleempje zou kunnen zijn.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *