LADEN

Typ om te zoeken

Internationale overboeking is een ramp

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Internationale overboeking is een ramp

Zoals u weet, koop ik nu huurhuizen in Detroit.
Alles is heel makkelijk te regelen, tot je bij de betaling komt. Het is bijna onmogelijk om grote bedragen (Ahum… groot is anders, want we hebben het over tienduizenden dollars, geen miljarden) over te boeken.
Het moet via de grote banken in de VS, want alleen die accepteren bedragen van buiten de VS. Maar dan komt het… Niet alleen de bank in Nederland vraagt je de hemd van het lijf, ook alle banken in de VS doen dat. Iedere bank die het geld moet verwerken komt met vragen.
De gekste vragen kan ik u zeggen.
Zo schijnt er een Pro Gain Group bedrijf in Samoa te bestaan. Ik moest uitleggen wat mijn (Pro Gain BV) connectie met die Pro Gain Group in Samoa is.
Nu, die is er niet, maar kan een bank dat zo maar aannemen? Dat moet nagezien worden en zo kwamen ze er achter dat er NOG een Pro Gain Group bestaat… Ook in een ver land. Heb ik daar dan een connectie mee?
Neen, ook niet. Hoe lang ga je door met wereldwijd namenonderzoek doen? Er zijn meer hondjes die Fikkie heten…
Het bedrag moet via de rekening van de notaris naar de oude eigenaar van het huis. Ik heb dus naar de notaris overgemaakt met de kenmerken van de oude eigenaar in die overboeking.

De bank wil van mij weten wie die oude eigenaar nu precies is.
Vreemde zaak, want dat is de taak van de notaris. Vraag het dus maar aan hem… Fout… Kost je ook weer drie werkdagen, want de bank wil het toch ook echt van mij weten. Mij boeit dat echter niet, want de notaris moet via zijn tussenrekening zorgen dat de juiste partijen het geld uitwisselen… Het onderzoek wie de oude eigenaar is, heb ik uiteraard uitbesteed aan een partij dat dat werk doet. Ben ik dan verplicht om mijn gegevens daarover vrij te geven? Ik heb moeten betalen voor dat onderzoek. Waarom zou ik dat vervolgens de bank gratis verstrekken?
Deze ellende geeft mij alleen maar aan dat crypto technologie nog niet afgeschreven moet worden.
Als ik al deze ellende kan voorkomen door via een crypto munt geld over te maken, dan sta ik daar zeker voor open.
Internationaal zaken doen is namelijk via de banken bijzonder lastig geworden, want je overboeking kan op deze manier letterlijk weken in beslag nemen. Zeker als je dan ook kritische vragen aan de banken stelt.

Tags
Vorig artikel

1 Reactie

  1. CRV 3 januari 2019

    De VS zijn paranoïde.
    Ze zijn bang dat je geld naar ze komt brengen waar een luchtje aan zit. Daar willen ze (banken en overheid) wel zelf de controle over houden, aangezien zijzelf de grootste producenten ervan zijn.
    Logisch toch dat Google en andere VS bedrijven hun verdiensten niet naar de VS brengen? [ironie]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *