LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 januari 2019

  • De Engelse Bank of England houdt nog altijd de goudverhuizing van Londen naar Venezuela tegen. De vraag is op welke gronden, want als de regering van Venezuela er om vraagt, dan heb je het goud van Venezuela maar te leveren. Zo hoort dat te werken. Het is niet aan de Bank of England om te bepalen of het wel slim is om dat goud in de handen van Maduro te geven. Hij is verkozen en bevestigd als president van zijn land.
  • Apple heeft gisteren nabeurs een winstwaarschuwing gegeven. Het heeft gisteren tijdens de reguliere beursuren nog niet tot een verdere daling van de koers geleid, maar op basis van de nabeurse koersen is al berekend dat deze winstwaarschuwing Berkshire Hathaway 2,8 miljard dollar minder waard maakte. Ik gaf gisteren aan dat ik eerder koper dan verkoper zou zijn… Haast hoef je daar niet mee te maken, maar deze tegenvaller is wel een kans voor beleggers die geloven in de kracht van het bedrijf Apple. Naar verwachting gaat de Dow Jones vanmiddag honderden punten lager openen.
  • Google heeft 20 miljard euro via Nederland laten stromen en via die weg haar belastingdruk flink kunnen verlagen. Er moet een einde aan deze praktijken komen, want alleen de grootste bedrijven ter wereld profiteren hiervan, terwijl kleine bedrijven wel de volledige belastingdruk voelen.
  • Nerdalize is failliet. Ik heb daar ooit in de BeursAccent Nieuwsbrief over geschreven. Het bedrijf had het concept van een CloudBox – goedkoop dataverkeer voor de zakelijke klanten, goedkope stroom voor huishoudens. Blijkbaar was dit toch niet rendabel op te zetten. Er wordt nog gekeken naar een eventuele doorstart. Sommige ondernemers zijn hun tijd echt te ver vooruit.
  • China heeft naar eigen zeggen een maanlander op de achterkant van de maan gezet. We kunnen daar niet rechtstreeks kijken, dus we zullen ze maar even op hun woord moeten geloven. Het is voor het eerst dat iemand daar een maanlander plaatst.
  • De Democraten proberen de eerdere deal die met de Republikeinse senatoren was gemaakt weer leven in te blazen. Als Ze akkoord gaan, dan kan Trump alleen met een veto de deal nog tegenhouden en de overheid gedeeltelijk gesloten houden. Iedereen weet dan overduidelijk aan wie de ellende van de shut down te danken is. De vraag is natuurlijk of de Republikeinse senatoren hun president zo hard durven af te vallen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *