LADEN

Typ om te zoeken

Ik wil graag snel veel winst maken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Ik wil graag snel veel winst maken

spaargeld, risico

Stel even, u heeft enkele tienduizenden euro’s vrij staan. U kan deze twee jaar missen, maar u wilt het geld pertinent niet verliezen. Wat dan te doen?
Het feit dat u het geld niet wilt verliezen is belangrijk. Dat beperkt uw mogelijkheden aanzienlijk.
De vraag is namelijk waarom u het niet wilt verliezen. Beleggen is namelijk risico nemen en risico gaat nu eenmaal gepaard met de kans dat het ook mis kan gaan.
Als u dus zegt dat u het niet wilt verliezen, dan moet u ook heel weinig risico nemen.
Heel veel winst maken is dan vrijwel uitgesloten.
Wat is echter “heel veel winst?”


Mijn oudste dochter kwam afgelopen week thuis met de mededeling dat ze blij was met de 530 euro die ik naar haar had laten overmaken. Ze doet als deelnemer mee met mijn Amerikaanse huizen project en ze krijgt 7% rente. Het geld leverde haar eerst op de spaarrekening 0,02% rente op en dus met de inflatie correctie er over heen, zo’n 2,5% koopkrachtverlies per jaar. Die 7% is voor haar dus al heel veel, mede omdat het risico vrijwel nihil is. Ik heb de nodige garanties afgegeven, dus zou het mis gaan, dan komt het voor de deelnemers vrijwel zeker wel goed.
Als 7% niet genoeg is, dan moet er echt meer risico genomen worden en dus is de kans niet uitgesloten dat er ook geld verloren kan worden.
Ik las vorige week een prachtig artikel van Jack waarin bij keurig uiteenzet dat een aandeel maar liefst ruim 830% kan stijgen als beleggers het aandeel weer een waardering uit het verleden gaan geven.
Hoewel de berekening 100% juist is, is het natuurlijk geen zekerheid dat beleggers ooit weer dezelfde waardering aan het aandeel gaan geven. Maar zelfs al zou dat het geval gaan zijn, Jack kan u niet vertellen per wanneer dat gaat zijn.
Het kan volgende week zijn, het kan nog tien jaar gaan duren… 830% verdelen over 10 jaar maakt dat de rendementen nog altijd mooi, maar niet zo extreem spectaculair gaan zijn. Misschien staat het aandeel de eerste vijf jaar wel zwaar onder water tot eindelijk de weg omhoog weer wordt gevonden. Het enige dat we nu weten is dat beleggers het aandeel totaal niet meer zien zitten, vandaar het enorme verschil met voorheen.
Beleggen in trends als bitcoin, Wiet of 5G is allemaal mogelijk, maar niemand weet wie de toekomstige winnaars in die groeimarkten gaan zijn. We willen allemaal in de Google of Microsoft van die sector beleggen, maar helaas weet je zoiets niet van te voren.
Heel veel winst maken is niet onmogelijk. Immers is er ook altijd een winnaar in de loterij. Je toekomst hangen aan een lot uit de loterij is echter wel heel erg veel risico zoeken.
Voor iemand die over twee jaar het geld weer wil hebben lijkt me dat niet de goede weg. Dan moet je vooral zekerheden zoeken.
Ik zou daarom kiezen voor heel degelijk beleggen. De combinatie aandelen en opties is ook prima. Moet je echter wel echt verstand van opties hebben.

Enkele interessante links:

www.optiecursus.com

En het Leren beleggen e-boek.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *