LADEN

Typ om te zoeken

Vraag: Is Nokia koopwaardig

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Vraag: Is Nokia koopwaardig

Nokia

Hier is op meerdere manieren een antwoord op te geven.
Kijk ik puur naar technische analyse, dan zeg ik neen. Het aandeel is, puur gekeken naar de grafiek en naar de indicatoren, pertinent niet koopwaardig te noemen.
Recent is de koers van boven de 6,50 gedaald naar rond de 5 dollar per aandeel (Amerikaanse ADR notering is waar ik naar kijk)
De koers is de laatste weken blijven liggen rond de 5 dollar per aandeel.
Er is echter nog een manier om naar Nokia te kijken. Dat is de fundamentele gronden.
We kennen Nokia als de absolute marktleider van welleer in de GSM sector.

De sector die compleet werd weggevaagd door de Smartphone sector. Nokia was daarop niet voorbereid van van wereldleider ging het aandeel terug naar nul. Een overname door Microsoft en een afsplitsing die zich nu weer Nokia mag noemen.
Wat heeft Nokia nog voor interessants te bieden?
Analisten verwachten dat de kwartaalwinst fors terug zal lopen. Eind juli is de publicatie van de cijfers. De verwachtingen zijn niet hoog gespannen.
Het bedrijf is actief in de 5G sector. Nu moet u zich daarvoor alleen niet laten meeslepen. Kan het bedrijf ook potten breken in die sector, dat is de vraag.
Het bedrijf is in Europa zeer een toonaangevende speler in die sector. Het heeft nu ook al een contract met T-Mobile US gesloten ter waarde van 3,5 miljard dollar. Het is een lichtpuntje in verder een niet zo heel aansprekende positie in de markt. Ze hebben wel het geluk dat Huawei de laatste tijd nog meer tegenwind heeft. Geen teken van sterkte als je het daar van moet hebben. Dan zijn er ook nog aandelen als Cisco en Juniper. Sterke bedrijven die ook profiteren van het probleem dat Huawei nu dwars zit.
Nokia heeft nog zo’n twee miljard euro beschikbaar om haar positie te versterken. Cisco en Juniper zijn qua waardering sterker. Ik ben niet zo heel positief over de korte termijn kansen van Nokia.
Het bedrijf kan profiteren van de groei en ontwikkeling van de 5G markt, maar daarom hoef ik NU nog niet in de aandelen te zitten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *