LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 8 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 8 juli 2019

ecb, stimuleringsmaatregelen

In Griekenland is de eerste populistische regering van Europa verslagen in de verkiezingen. Zelden is een zittende regering in het moderne Griekenland zo enorm verslagen door een enkele andere partij. De Grieken blijven zoeken naar ‘de verlosser’.

Deutsche Bank gaat 18.000 banen schrappen en ze gaat haar activiteiten enorm inperken. Zo stopt de bank met haar activiteiten op buitenlandse aandelenmarkten.

Honderden bouwprojecten liggen in Nederland stil vanwege de stikstof uitspraak. Het gaat om 1.571 procedures die nu stil liggen. Er zijn regels afgesproken en tot op heden negeerde iedereen (ook de overheid zelf) de afgesproken regels. Volkomen terecht dus dat alles nu stil ligt. We zullen ons af moeten vragen wat we willen. Willen we leefbaarheid en dus minder economische groei, of gaat groei voor gezondheid? Wat is de waarde van milieu-afspraken als je die vervolgens toch niet na wilt komen omdat ze je economisch schaden?

Is het hoofd van de centrale bank een onafhankelijke figuur? Ja, zeggen ze overal in de wereld, behalve in Turkije. Erdogan heeft de man ontslagen en geeft hiermee het signaal dat de onafhankelijkheid van de Turkse centrale bank heel beperkt is. Het gevaar is dat met de munt en rente gaat manipuleren voor politiek gewin.

Het Wereld Economisch Forum dreigt weg te gaan uit Davos omdat de prijzen voor hotelkamers de pan uit rijzen. Er zijn 2.800 hotelkamers nodig. Er moet nu voor een enkele overnachting soms al letterlijk duizenden euro’s betaald worden. Het wordt zelfs de economische elite te gek. Ze krijgen er namelijk geen service voor terug. Ze moeten dus soms voor een achterkamertje zonder roomservice betalen alsof ze de presidental suite hebben. Dát is de grootste klacht.

De ECB komt mogelijk deze maand nog met stimuleringsmaatregelen. Blijkbaar gaat het dus heel slecht met de economie. Waarom lezen we daar dan niets over? Wat houden ze achter?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *