LADEN

Typ om te zoeken

Huurprijzen in de VS

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Huurprijzen in de VS

De staat Michigan behoort tot de staten waar de huren ten opzichte van 2020 dit jaar al stevig stijgen. Het is niet zo dat het daar het hardst gaat, maar het is ruim boven gemiddeld. De huren gingen voor 1 slaapkamer units van 2020 naar 2021 met 17,8% omhoog!
Dat zijn nogal percentages.
Twee slaapkamers steeg nog harder, namelijk 19,7%.
Maar… Drie slaapkamers was niet zo gewild. Die huren daalden gemiddeld met 7,5%.
Mijn huizen zijn meestal voorzien van 2 slaapkamers.
Ik herken die prijsdaling bij drie slaapkamers echter niet. Ik verhuurde net een woning met drie slaapkamers voor 1200 dollar per maand. Daar waar ik de woning gekocht had met het idee rond de 900 te gaan ontvangen. Door een slimme verbouwing konden we een extra slaapkamer creëren. Dat scheelde 300 dollar in te ontvangen huur.
In Idaho stegen de huren voor units met 2 slaapkamers overigens in één jaar tijd met bijna 58%. Nu is het wel zo dat de omvang van de huurmarkt in Idaho werkelijk miniem is ten opzichte van de huur markt in Michigan.
https://www.detroitvastgoed.nl

PS: Zulke prijsstijging alleen bij nieuw huurder. Bij bestaande huurders slechts inflatiecorrectie en soms is er zelfs sprake van écht een vaste prijs. Dat laatste alleen bij oude contracten die al liepen toen ik het huis (verhuurd) kocht.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *