LADEN

Typ om te zoeken

Haile goudmijn levert eindelijk winst op

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Haile goudmijn levert eindelijk winst op

OceanaGold kocht ooit Romarco Minerals op. Romarco is het bedrijf waar ik mijn zoon naar vernoemde. Het belangrijkste bezit van Romarco was op dat moment de Haile mijn.
Na de koop van Romarco Minerals bleek de Haile mijn nog niet zo ver te zijn als Romarco had laten schijnen.
De productie viel tegen en mede als gevolg daarvan kwam de koers van OceanaGold onder zware druk. In feite halveerde die koers de afgelopen vijf jaar.
Eindelijk zien we nu dat de productie van Haile begint te groeien. De productie is afgelopen kwartaal ten opzichte van vorig jaar met 13% gestegen. De kostprijs per ounce is nu $1.226 per ounce. Dat is nog altijd één van de hoogste productiekosten binnen de sector, maar er is een daling van die productiekosten ingezet. De goudprijs is momenteel overigens net boven de $1.800 per ounce te vinden.
Wat nu het bedrijf ook helpt, is dat OceanaGold een veel goedkopere kredietlijn op een andere mijn heeft kunnen openen. Ze lenen voor die mijn dus veel goedkoper. Belangrijk want ze hebben in totaal 317 miljoen aan leningen lopen. De rente last is dus aanzienlijk. Als alles meezit gaat die nieuwe mijn over een jaar productie opleveren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *