LADEN

Typ om te zoeken

Hoeveel kost een gemiddeld Amerikaanse huis

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Hoeveel kost een gemiddeld Amerikaanse huis

Bron: HSH.com
HSH heeft in 27 belangrijke metro gebieden (de gebieden in en rond een grote stad) de gemiddelde prijzen berekend.
Het goedkoopste district/regio/stad is Cleveland. Een gemiddeld huis kost er 105.900 dollar.
In eerste instantie is het opvallend dat Florida tot de goedkopere staten behoord. Dat is raar vanwege de populariteit van de staat, maar er is meer aan de hand. In Florida is het warm. De kwaliteit van de huizen is daar minder. Het is niet voor niets dat na een enorme storm hele wijken weggevaagd zijn. Er staan daar vooral houten huizen. In Tampa kost het gemiddelde huis 156.000 dollar.
In Orlando is het 186.000 dollar. Een stuk duurder, maar er zitten daar wat attracties dichtbij en woningen zijn er gevraagd.
Het is echter nog niets bij Miami, dat een gemiddelde prijs kent van 269.100 dollar.
Ik ben zelf op de woningmarkt in Florida actief, dus vandaar mijn interesse in die markt.
Gaan we richting Washington, dan praten we nog weer over een heel andere prijsklasse. 367.800 dollar voor het gemiddelde huis.
New York komt uit op maar liefst 388.600 dollar en daar krijg je in New York niet veel leefmeters mee. Los Angeles zit op 434,700 dollar.
Opvallend vind ik San Diego dat een gemiddelde prijs van maar liefst 510.300 kent. Dat had ik van die mij wat onbekende stad niet verwacht.
Veruit, maar dan ook echt veruit het duurste is San Francisco. Het gemiddelde huis kost daar 748.300 dollar. Om dat gemiddelde huis te kunnen betalen, heb je een inkomen van tenminste 141.416,54 dollar per jaar nodig. Je moet dan 20% zelf betalen en de rest ga je een hypotheek voor nemen.

Zie hier het totale artikel

Overigens ben ik nu zelf actief op de Amerikaanse huizenmarkt. Ik handel in tax liens en tax deeds. U kan er hier meer informatie over verkrijgen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *