LADEN

Typ om te zoeken

Waar laten rijken hun cash? (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Waar laten rijken hun cash? (Tom Lassing)

De rijksten der aarde hebben een veel groter probleem dan de meerderheid van de bevolking als het om cash geld gaat. Ze hebben immers zo veel er van, dat het gewoon een probleem is.
Waar laten ze al dat geld, want ze begrijpen donders goed dat een bankrekening de slechtste plek voor hun kapitaal is.
Wel, ze kopen er onder andere kunst voor. Dat is dan ook de reden dat kunst het zo belachelijk goed heeft gedaan de laatste jaren. De rijken vallen over elkaar heen om beroemde kunststukken te bemachtigen. Ze gaan er vanuit dat de beroemdste stukken hun waarde wel behouden. Dat we dus nieuwe records voor schilderijen zien, is geen toeval.
Ook beleggen ze veel en dat ook vooral in jonge bedrijven die een golf op Internet kunnen veroorzaken.
Initiatieven als Google, Twitter, Facebook etc. kwamen er als een soort studenteninitiatief, hadden enkele miljoenen nodig en werden tientallen miljarden waard.
De superrijken werden er alleen maar nog weer rijker van en kregen een nog groter probleem.
De duurste huizen worden dus ook duurder. Het is ook niet zo gek dat een projectontwikkelaar in de Verenigde Staten het aandurft om een huis van 500 miljoen dollar te bouwen. De rijksen der aarde weten echt van gekkigheid niet wat ze met hun kapitaal moeten doen. Kunt u zich indenken te moeten slapen in een slaapkamer van 450 vierkante meter? Hoe ‘knus’ voelt dat?
Waar vul je zo’n zaal dan mee?
Wat heb je aan tientallen kamers, tientallen badkamers, meerdere thuisbioscopen etc. Wanneer is het ooit genoeg?
Maar het erge is. Als een bank in de problemen komt, dan is er geen miljardair die een euro of dollar gaat verliezen. Hun geld is daar simpelweg niet.
De superrijken hebben wel last van economische tegenspoed, maar dat is omdat aandelen minder waard worden, of hun bedrijven in ene lokale muntsoort berekend minder waard zijn. De Russische miljardairs hebben daar nu even last van. Ze hebben echter nog altijd hun paleizen, hun boten, hun auto’s etc.
Die Russische miljardairs hebben niet voor niets het centrum van Londen opgekocht. De roebel mag dan misschien weggevallen zijn, maar hun huizen in Londen zijn meer waard geworden. Als ze die weer verkopen, dan is dat niet in roebels.
Wilt u dus minder risico lopen, dan zult u, ook met bescheiden vermogens, moeten spreiden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *