De fraude van Volkswagen is heel simpel. In de software was geprogrammeerd dat in testmodus de motor super zuinig moest lopen. Bij gewoon gebruik ging de motor in de normale stand, die dus tevens veel vervuilender was. Hoeveel vervuilender? Het gaat om waardes die 10 tot 40 keer hoger liggen dan in de folder is aangegeven. Het waren dus geen kleine afwijkingen.
Volkswagen wist glansrijk door de milieutesten heen te komen, maar wat bleef opvallen, was het feit dat de motoren bij gewoon gebruik veel meer verbruikten dan in de folder en in de testen het geval was.
Eindelijk is nu vrijwel zeker bewezen dat Volkswagen het volgende bedrijf in een steeds langere rij is dat de zaak bedonderd heeft.
We hoeven niet naar China te kijken voor de grootste oplichters. Dichter bij huis zijn de grootste en degelijkste ondernemingen uiteindelijk de grootste oplichters. Dat is bij banken zo, dat is in de voedselindustrie zo en dat is in de auto-industrie zo.
En blijft het bij alleen Volkswagen? We dachten het ook van de banken en de banken dachten het ook van elkaar. Ze dachten allemaal, alleen wij flessen de boel. De kans is bijzonder groot dat dit soort praktijken dus door vrijwel alle autofabrikanten zijn toegepast. Ik vrees dus dat geeïst moet worden dat alle autofabrikanten hun broncode van de software moeten laten doorlichten.
Immers de fraude zit verborgen in die niet openbare broncode.
Er is een definitieve oplossing…
Een verbod op het autorijden op benzine, diesel en gas.
Dat klinkt ongetwijfeld te gek voor woorden, maar het zou wel een enorme fraude in één klap verleden tijd maken.
Geef iedereen nog tien jaar om alle auto’s, bussen, vrachtwagen, scooters etc om te bouwen tot een elektrische versie en verbiedt al over twee jaar de verkoop van nieuwe auto’s op basis van verbrandingsmotoren.
Moet je eens kijken wat zoiets met het milieu zou doen!
Daarnaast zou het heel goed voor de werkgelegenheid en de ontwikkeling van elektrisch rijden zijn. Het zou tevens inhouden dat we werk moeten maken van een slim elektriciteitsnet en het zelf opslaan van energie. Immers hebben we anders over tien jaar te weinig energie om nog veel te kunnen autorijden.