LADEN

Typ om te zoeken

Banken trekken bij regen de paraplu weg

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Banken trekken bij regen de paraplu weg

Dat de banken je een paraplu geven als de zon schijnt en deze terug nemen als het gaat regenen, is al heel lang het verhaal om uit te leggen hoe banken werken.
Dat weten de banken ook en ze beloven al jaren beterschap. Vooral na 2008 zou je verwachten dat hun praktijken beter zouden worden, maar helaas is daar ook volgens de toezichthouder nog altijd geen sprake van.

paraplu
Zodra een klant in betalingsproblemen komt, gaat de bank er met de botte bijl in en een klein probleem wordt dankzij de bank vaak voor de klant een groot probleem met als gevolg gedwongen verkoop van de woning en een enorme restschuld.
De banken zijn nog altijd niet geïnteresseerd in het helpen oplossen van een probleem van een klant. Ze willen slechts het probleemdossier zo snel mogelijk sluiten. Dat is voor de bank goedkoper dan een slepend dossier openhouden. De klant is de dupe van dit beleid.
In feite zou er wetgeving moeten komen die de banken dwingt om klanten te helpen. Wetgeving die banken zal doen beseffen dat ze zich ook verantwoordelijk moeten gedragen als de klant niet zo kapitaalkracht blijkt te zijn als eerst werd gedacht.
Er zijn schrijnende gevallen bekend waarbij banken willens en wetens mensen en bedrijven ten gronde richten omdat ze zich willen richten op meer winstgevende projecten. Keihard is de klant dan slechts een dossier en als dat dossier geen winst voor de bank gaat opleveren, dan wordt de medewerker binnen de bank gedwongen om af te stoten. Immers de winst voor de bank is heilig.
Waarom doen mensen dit andere mensen aan?

Heel simpel… wil jij je baan houden?

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *