LADEN

Typ om te zoeken

Het was dus blijkbaar toch oplichting

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het was dus blijkbaar toch oplichting

ponzi

Gisteren is er door FIOD huiszoeking gedaan bij drie verdachten van een aanzienlijke fraude. Via een programma als Forward Gold Sales werd goud aangeboden dat je dan een half jaar tot een jaar later zou gaan ontvangen. Dat goud kon je vooraf bestellen met 10% korting.
Die 10% korting was iets waar uiteindelijk veel beleggers toch ingestonken zijn, want er werd ter waarde van 50 miljoen euro geld ingelegd.
De FIOD heeft nu twaalf auto’s, goud, sieraden, zilver en wapens in beslag genomen. Drie personen zijn gearresteerd.
Slechts een klein deel van het geld werd volgens justitie daadwerkelijk voor het beoogde doel gebruikt. Het geld van nieuwe beleggers werd gebruikt om de eerdere beleggers tevreden mee te stellen. Volgens de FIOD een klassieke Ponzi derhalve.
Nu weet ik niet zeker of met deze actie alle aanbieders aangepakt zijn. Als één onderneming een fraude is, hoeft dat niet in te houden dat alle ondernemingen fraude zijn.

Wel kan je je afvragen of je het risico wilt lopen.
Hoe kunt u een aanbieder nu controleren? Als u op dit moment de drie opgepakte ondernemers probeert te bellen en ze nemen niet op…
Heel veel meer controle heb je als consument niet. Immers heb je weinig controle mechanisme als de oude klanten hun vergoeding krijgen vanuit de inbreng van nieuwe klanten. Zoiets kan je als klant niet controleren.
Mijn advies is om dat soort creatieve transacties gewoon niet aan te gaan. Al te creatieve oplossingen zijn te vaak voortgekomen uit criminele breinen. Wil je goud, koop dan gewoon goud. Ga niet meedoen aan ‘slimme’ opzetjes, want het is te vaak gewoon oplichting.
De vraag is nu welke aanbieders en opgepakt zijn. Er is ook een inval geweest in Alkmaar en ik ken al twee aanbieders die werken met een dergelijke aanbieder in Alkmaar. Eén van deze aanbieders zit in Naarden en laat ook daar een inval gedaan zijn…
Let wel, pas schuldig als de rechter een oordeel heeft geveld. Nu alleen verdacht.

Ik heb in het verleden eerst negatief en daarna neutraal over deze aanbieding geschreven. Ik heb nooit het advies gegevens hier aan mee te doen. Gelukkig niet.

https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/gebeld-worden-om-goud-te-kopen-tom-lassing

Toen ik Goudkorting.nl gisteren om commentaar en toelichting belde, waren ze vanuit de FIOD nog volop bezig met de inval. Die partij is dus wel in beeld maar zoals ik al aangaf, de rechter zal pas schuld bepalen.

Tags

2 Reacties

 1. Iwan van Eenbergen 8 april 2019

  FIOD dupeert beleggers met onderzoek inzake ‘Forward Gold Sale’

   8 april 2019  Goudkorting 0 Comments beleggen, forward gold sale, goud, goudkorting, goudmijn,iwan van eenbergen, korting, ruby creek, ruby creek resources

  In samenwerking met het OM en AFM heeft de FIOD op 2 april invallen gepleegd bij bestuurders en medewerkers van de twee bedrijven die via een ‘Forward Gold Sale’ constructie klanten de mogelijkheid bieden om rechtstreeks goud met 10% korting bij een goudmijn te kopen. De korting geldt als beloning voor het feit dat men na tien maanden het goud daadwerkelijk geleverd krijgt.

  Deze actie is uitgebreid via de pers in het nieuws gekomen. De bestuurders worden door het OM verdacht van witwassen, beleggingsfraude en oplichting. Uit de door de FIOD naar buiten gebrachte informatie komt het beeld naar voren dat de FIOD bijzonder slecht geïnformeerd is. Voor wat betreft Goudkorting.nl zijn de verdenkingen volkomen uit de lucht gegrepen en worden nu in één adem alle ‘Forward Gold Sale’ activiteiten ten onrechte in een kwaad daglicht geplaatst. Gevreesd moet worden voor een aanzienlijke reputatieschade voor alle betrokken partijen op grond van voorbarige conclusies en een uiterst tendentieuze berichtgeving door het OM / FIOD.

  Ruby Creek

  Via Goudkorting.nl hebben klanten goud gekocht bij Ruby Creek, het Canadese bedrijf dat goudmijnen in zowel Tanzania als Canada exploiteert. De levering van het gekocht goud verloopt al jaren correct via Goudstandaard in Alkmaar. In april 2018 ontstonden door externe omstandigheden problemen met vergunningen, later nog met weersomstandigheden (Mozambique) waardoor leveringen vertraagd zijn.

  De ontwikkelingen bij de mijnen worden op de voet gevolgd door Goudkorting.nl, door frequent de mijnen ter plaatse te inspecteren. Een aantal beleggers heeft ook leningen verstrekt voor dekking van de vaste kosten van de mijn en juridische bijstand. Dat geeft ook aan dat er veel vertrouwen is dat de mijn weer gaat leveren. Goudkorting herkent zich dan ook niet in de schadelijke berichtgeving van de FIOD.

  Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goudkorting. Telefonisch via +31(0)20-2615187 of per email via voorverkoop@goudkorting.nl.

  Beantwoorden
 2. john van de maat 13 juni 2020

  Indien de info onjuist i zouof het oordeel voorbarig is zou ik het omen/of /fiod direct een proces aandoen wegens reputatieschade en laster/smart Het OMen de Fiod denken dat zezich alles kunnen veroorloven!!!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *