LADEN

Typ om te zoeken

Gebeld worden om goud te kopen (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Gebeld worden om goud te kopen (Tom Lassing)

Ik krijg signalen dat een Nederlandse partij aan het ‘koud bellen’ is om mensen te bewegen om fysiek goud met 10% korting te kopen. *1
Wees er zeker van, als iemand 10% korting op goud geeft, dan is er iets aan de hand.
Immers zijn ze Sinterklaas niet. Waar komt die 10% korting vandaan. Hoe kan je die bieden?
Zoals ik nu denk, is het zo dat een net gestarte goudmijn via de Nederlandse partij goud aanbiedt. Het goud moet nog uit de grond gehaald worden en dat kost geld.
Als je dus mensen vindt die dat geld willen voorschieten met als beloning 10% korting op de huidige goudprijs, dan heb je een deal.
Je geeft ze dan als beloning 10% korting en je laat ze wachten op het goud.
Ondertussen ligt dan het risico bij de koper. Immers is het maar de vraag of ze dat goud inderdaad gaan delven. Als ze dat gaan doen, dan is het nog altijd de vraag wanneer u uw goud dan ooit gaat krijgen.
Er is een lange weg af te leggen tussen de goudvelden in Tanzania en uw hand.
Het is uiteraard aan u om te besluiten wat u doet, maar als u een partij niet kent en die belt u spontaan op, is het dan verstandig om daar mee in zee te gaan? *1
Is dat al niet de basis van oplichting? Hoe kwetsbaar maakt u zich door daar op in te gaan?
Vraag als u het bedrijf dat u belt niet kent ALTIJD hoe ze aan uw gegevens komen! Vraag ook goed door. Van wie, bij welke reclame actie, wat kreeg u er toen voor om uw E-mail adres en telefoonnummer achter te laten. Welke website was het, welk bedrijf zat daar achter? Schrijf de antwoorden op, of beter nog, neem het gesprek op.
Grote kans dat ze simpelweg een bestand hebben overgenomen of via diefstal hebben verkregen. Als u te veel vragen gaat stellen haken ze mogelijk al af.

Overigens zijn er meerdere Neerlandse bedrijven in deze markt actief.

*1 Ik heb één grote partij die actief in deze markt is (Goudkorting.nl) uitgebreid telefonisch gesproken. Ze bezweren me dat ze echt NOOIT koud bellen. Ze zijn dus ook niet de partij die ik hier bedoel.  Altijd is er bij Goudkorting.nl via een bevestiging online een toestemming gegeven om ze te mogen bellen. Ze komen alleen aan de telefoonnummers omdat mensen zelf hun nummer achtergelaten hebben. Ze balen er enorm van dat er mogelijk anderen in deze markt nu wel aan het koud bellen zijn geslagen. Stel even dat u dus toch denkt dat u door een partij in deze markt koud gebeld werd, dan moet de beller u kunnen aangeven hoe ze aan uw gegevens komen.  Komt u er niet uit, of durft u zo’n telefoontje niet aan, neemt u dan contact met mij op. Ik vraag dan bij degene die u belde na welke contactpunten ze van u in hun bezit hebben. Graag heb ik die vraag van u even via E-mail, omdat ik natuurlijk ook wel moet aantonen dat ik de vraag van een echte persoon heb gekregen die het idee heeft ongevraagd gebeld te zijn.

Tags

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *