LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 10 januari

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 10 januari

  • Ahold Delhaize is weer een aandeleninkoopprogramma gestart. Dit was 7 december an aangekondigd. Het bedrijf gaat heel 2017 aandelen inkopen.
  • China’s valutareserve was de laagste in zes jaar tijd. Dat is geen toeval, dat is beleid. China wil zo min mogelijk (Amerikaanse, Engelse en misschien ook wel Europese en Japanse) valuta in bezit hebben.

  • Trump heeft aangegeven dat hij zijn rede op 20 januari kort zal houden. Hij zal weinig te zeggen hebben en wil mogelijk ook niet een vreselijke fout bij die speech maken. Zoiets zou dan zijn hele presidentschap kunnen kleuren. Hoe langer Trump een speech maakt, des te groter de kans dat hij afwijkt van de vooraf bepaalde tekst.
  • Open hier een beleggingsrekening en u krijgt tot 500 euro transactiekosten retour! www.beursrekening.nl
  • Bij ons in het buitengebied wonen nu zo veel Polen, dat we hier een 12 weken durende lessenreeks Pools kunnen gaan volgen. Op zich een aardig idee om weer eens iets nieuws te leren. Het geeft tevens de mogelijkheid om ze in hun eigen taal te sommeren hun rotzooi op te ruimen.
  • Op het Afrikaanse continent is Zuid Afrika niet langer de helderste ster. Mauritius en Ethiopië hebben de beste papieren. De recente rellen in Ethiopië hebben wel duidelijk gemaakt dat het allemaal niet zonder risico is.
  • De nieuwe burgemeester van Eindhoven heeft het plan opgevat om Eindhoven vier keer zo groot te maken. Hij wil de 21 buurgemeenten dwingen samen te gaan in vier grote nieuwe gemeentes. Dit naar aanleiding van de lokale problemen in Nuenen, dat niet in staat blijkt om gekwalificeerde bestuurders te vinden. Het samengaan in megasteden zou voor de lokale democratie in de dorpen rond Eindhoven een ramp zijn. Het maakt echt wel uit of je deel uitmaakt van een gemeente met 30.000 personen of één met 400.000+ personen. Ik zelf zie deze enorme aantasting van mijn democratische rechten niet zitten. Ik ben eigenlijk wel iedere maand wel een keer op het gemeentehuis te vinden.
  • Alibaba wil een miljoen banen creëren in de VS. Het klinkt fantastisch, maar het is BS. Jack Ma creëert geen banen, hij verplaatst ze. Hij wil slechts ondernemers een platform bieden om hun producten en diensten aan te prijzen. Iets wat ze nu ook kunnen doen met eBay, moet straks via Alibaba gebeuren.
  • Ik heb vandaag bij de analyses een extra pijl in de grafieken gezet. Namelijk de richting waarin de koers het meest waarschijnlijk gaat bewegen de komende dagen/weken. Dat wil overigens niet zeggen dat het ook zo gaat worden… Zo goed ben ik dan toch weer niet dat ik alles met 100% zekerheid kan voorspellen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *