LADEN

Typ om te zoeken

FvD heeft het slim aangepakt (Hakkan Yildirim)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

FvD heeft het slim aangepakt (Hakkan Yildirim)

investeren, duurzaam, energie

Nederland heeft recent een merkwaardige provinciale verkiezing doorlopen. Uit bijna het niets kwam Forum voor Democratie met een spectaculaire verkiezingswinst. Op zich knap voor een jonge partij, zelfs Geert Wilders moest er aan geloven. Ik ga het niet inhoudelijk over het partijprogramma of de campagne hebben, dat laat ik graag aan kenners over.

Eén topic gaat mij wel aan het hart en dat is klimaatverandering maar dan vooral de komende energietransitie. Onderwerpen waarmee FvD goed heeft gescoord. Op zich te begrijpen, er komt immers heel wat op burgers en bedrijven af. Miljarden euro’s aan kosten voor overheid en bedrijven en tienduizenden euro’s kosten voor energietransitie, isolatie, warmtepompen etc. voor particulieren.
Om hoeveel exact zal gaan, weet nog niemand. Particulieren die al wel de transitie ingezet hebben, betaalden daar vaak al fors voor. Het is voor geen enkel kabinet of politieke partij makkelijk om kostenverhogingen en benodigde investeringen te verkopen aan de kiezer. Daar heeft FvD zeer handig gebruik van gemaakt. Boudet hamerde maar door over 1.000 miljard met 0,0000007 graden compenseren.

Boudet en andere sceptici zien daarmee doelbewust iets wezenlijks over de hoofd.

‘Het stenen tijdperk was niet afgelopen omdat er geen stenen meer waren.’

U weet nog paar jaar geleden hadden we het over de “peak oil”

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Hubbert_peak_oil_plot.svg/300px-Hubbert_peak_oil_plot.svg.pnghttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f9/Aardolieproduktie_nederland.svg/300px-Aardolieproduktie_nederland.svg.png

De hele olie industrie en olie consumenten maakten zich toen acuut zorgen over de schaarste die zou ontstaan op de oliemarkt. De prijs van olie schoot door tot 140 USD per vat van 159 liter. Momenteel is de prijs van een vat ruwe aardolie zo’n 70 USD per vat. Men liet zich meespelen door emotie, maar laat ons nu wel een kleine som maken:

Het dagelijkse verbruik van olie in Nederland ligt rond de 1 miljoen vaten per dag, dat is in geld 70 miljoen per dag die naar buitenland gaat. We produceren immers zelf vrijwel geen olie. Dat is jaarlijks 2,5 miljard euro aan ruwe aardolie import. Tel daarbij de kosten van gas en kolen import bij dan kom je op een astronomisch bedrag uit. U als consument betaalt de hoofdprijs aan de pomp en verwarming aan huis. Mocht er echt tekort ontstaan op de markt dan gaat de prijs wederom spectaculair omhoog. Rusland en Saudi Arabië lachen zich rot.
Wat is ons alternatief?
Biobrandstof? Ook dan worden en blijven we afhankelijk van andere landen en olie maatschappijen die jaar in jaar uit miljarden aan ons verdienen. Landen die de VS blijft destabiliseren.
Wij hebben het gezien in Irak en Libië, Iran en nu Venezuela.

U heeft vast al wel gehoord dat fossiele brandstoffen ooit eindig zullen zijn. Dat geldt zeker voor olie.
We kunnen voor een langere tijd doorgaan met steenkool en bruinkool. Zelfs Nederland heeft dat in de bodem. Het is echter veel vervuilender en de winning is gevaarlijk en ongezond. Daarnaast zakt ook in Limburg regelmatig de bodem omdat de mijnschachten na verloop van tijd gaan instorten.
Ons gas in Groningen is ook bijna op. Ook daar al bodemverzakkingen door de winning. De Groningse gaswinning zal op termijn volledig stoppen.
Alternatieven zijn duurzame energie banuit wind en zon op een ongekende schaal in combinatie met opslag op onconventionele manier en schaal.
Daarover binnenkort meer.
Investeren is die zonne-energie op grote schaal kunt u al wel.
Vraagt u hier de brochure op!

Tags

5 Reacties

 1. Bob Jans 4 april 2019

  Hakkan, het is Baudet; boudet betekent heel iets anders! (zoek het maar op in een frans woordenboek)
  Die lange url’s werken zelden omdat ze te lastig gekopieerd kunnen worden. De bovenvernoemde werkt dus ook niet.
  Waarom niet tinyurl.com gebruiken om een kleine url te produceren (gratis) van slechts enkele characters
  En er staan een paar storende typfouten in jouw tekst.

  Thierry Baudet produceert fake news want zijn berekening is foutief, maar ala Trump: als je het maar genoeg blijft herhalen, blijft het plakken.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 4 april 2019

  Met alle respect voor de schrijver van het artikel FvD heeft het slim aangepakt de heer Hakkan Yildirim,

  die op 4 april van het jaar 2019 in de christelijk jaartelling om 7.23 uur de woorden

  “Nederland heeft recent een merkwaardige provinciale verkiezing doorlopen. Uit bijna het niets kwam Forum voor Democratie met een spectaculaire verkiezingswinst. Op zich knap voor een jonge partij, zelfs Geert Wilders moest er aan geloven. Ik ga het niet inhoudelijk over het partijprogramma of de campagne hebben, dat laat ik graag aan kenners over. Eén topic gaat mij wel aan het hart en dat is klimaatverandering maar dan vooral de komende energietransitie. Onderwerpen waarmee FvD goed heeft gescoord. Op zich te begrijpen, er komt immers heel wat op burgers en bedrijven af. Lees verder.”

  heeft geschreven.

  De lezer hoeft in dit stadium van het artikel in vrijheid met de freedom of speech eigenlijk op de vroege morgen niet verder te lezen. Het enige wat de lezer in dit stadium van het artikel zich in vrijheid met de freedom of speech hoeft te realiseren is dat het enige wat de lezer in vrijheid met de freedom of speech heeft te doen tijdens verkiezingen is in het stemhokje het stemformulier dusdanig in vrijheid met de freedom of speech lezen dat hij of zij in vrijheid met de freedom of speech in staat om in vrijheid met de freedom of speech op de dames en heren volksvertegenwoordigers van de onafhankelijke wetgevende branche van de overheid van een partij

  – en in Nederland dus tevens een permanent met artikel 1 van de Grondwet van Nederland strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkt zondebokken scorende eenmanssekte –

  naar zijn of haar voorkeur te stemmen, en in het geval dat hij of zij op het stembiljet in vrijheid met de freedom of speech geen partij naar zijn of haar voorkeur kan vinden, hij of zij dan in vrijheid met de freedom of speech van het actieve stemrecht gebruik zal maken om zelf in vrijheid met de freedom of speech een partij op te richten.

  D.w.z. sinds de scheiding van de machten in een soevereine staat in the Trias Politica, d.w.z. de historische broncode van het bestuurlijke Checks and Balances systeem van Montesquieu waarop alle moderne democratieën die met respect voor minderheden beginnen zijn gebouwd.

  Wat dus in historische zin betekent dat de mensen in een soevereine natie van de Verenigde Naties in vrijheid met de freedom of speech de baas zijn.

  Zodat de bazen van de soevereine natie van de Verenigde Naties met alle andere bazen in de betreffende soevereine natie van de Verenigde Naties dus in de democratische verkiezingen in de democratische stemhokjes in vrijheid met de freedom of speech hun democratische taak zullen uitoefenen opdat de onafhankelijke branche van de overheid wetten kan maken die iedereen in de soevereine natie van de Verenigde Naties begrijpt,

  en voor het te voeren beleid de onafhankelijke uitvoerende branche duidelijke opdrachten geeft opdat de uitvoerende onafhankelijke branche van de overheid het door de bazen van de soevereine natie van de Verenigde Naties kan uitvoeren,

  opdat de onafhankelijke wetgevende branche de uitvoerende onafhankelijke branche van de overheid in hoofdlijnen kan controleren en duidelijke wetten maakt die de onafhankelijke rechterlijke branche van de overheid van een soevereine natie van de Verenigde Naties kan handhaven.

  Het is dan ook in de historische crisis van de Trias Politica in de 100 jaar geschiedenis van het UN Vredespaleis in Den Haag in de historische crisis van het machtsvacuüm in de United Nations Security Council van de voormalige Anglo-Amerikaanse ambassador Nikki Haley in een oerwoud van wetten, regels en te kleine lettertjes waarin niemand het oerwoud meer kan zien in historische zin duidelijk dat dit historische bestuurlijke systeem in het zichzelf met parlementaire enquêtes controlerende “parlement” Tweede Kamer in de soevereine natie van de Verenigde Naties Nederland in het Anglo-Amerikaanse militaire bestuurlijke Checks and Balances systeem van de Mutual Assured Destruction of self created enemies niet functioneert.

  Beantwoorden
 3. Theo Benschop 4 april 2019

  “(…) Het enige wat de lezer in dit stadium van het artikel zich in vrijheid met de freedom of speech hoeft te realiseren is dat het enige wat de lezer in vrijheid met de freedom of speech hoeft te doen tijdens verkiezingen is in het stemhokje het stemformulier dusdanig in vrijheid met de freedom of speech lezen dat hij of zij in vrijheid met de freedom of speech in staat is om in vrijheid met de freedom of speech op de dames en heren volksvertegenwoordigers van de onafhankelijke wetgevende branche van de overheid van een partij naar zijn of haar voorkeur te stemmen. (…)”

  Beantwoorden
 4. Anke Baks 4 april 2019

  Het zou de schrijver van dit commerciële artikel sieren om toch in ieder geval de naam van Thierry Baudet goed te spellen. Beetje afgang dit.

  Beantwoorden
 5. Antoin Janssen 6 april 2019

  Goedemorgen allemaal,

  De auteur heeft hier een zeer sterk punt, maar waar ik mij druk over maak is waarom er bijvoorbeeld elektrische auto’ s niet aangedreven kunnen worden middels waterstoftechnologie. De Bitcoin, die in deze discussie helemaal niet genoemd wordt, is wat dat betreft een mega verslinder van elektriciteit..

  Ondertussen lopen investeerders en particulieren weg omdat de saldering in Nederland te duur is geworden. Er is ook geen subsidie regeling, Moeten we nu dan ons overgeven aan de veel te dure windmolens?

  Een huis duurzaam maken kost zeker 25000 euro, vooral als het huis een monumentaal pand is, of gewoon wat ouder..
  Niet iedereen heeft dat geld.

  Daarnaast lees ik in de Financiële telegraaf dat het 5G signaal maar 250 meter reikt, dus hoe hadden we dat landelijk willen uitrollen als DAT waar is, en de vraag daarnaast, hoeveel stroom gebruikt 5G?

  Daar draaien Henk en Ingrid voor op. Niet echt vreemd te noemen dat hier weerstand tegen ontstaat…

  Het zou fijn zijn als de overheid zich hier profileert als betrouwbare factor.. Dan pas kunnen we hier verder mee..

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *