LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 april 2019

trump, deal

Het Engelse Lagerhuis heeft nu met een meerderheid van één stem aangegeven dat er geen No Deal Brexit mag komen. Er moet uitstel of afstel komen.

De oud topman van Nissan is opnieuw opgepakt voor verdenkingen van fraude en corruptie. Hij zou 5 miljoen hebben weggesluisd via Oman.

In Nederland waren er in 2017 838.000 banen door buitenlandse medewerkers gevuld. 180.000 daarvan door mensen uit Polen. De helft van de banen werd door mensen uit een ander EU land gevuld. 125.000 banen werden door Noord Amerikanen vervuld.

Trump en Lie He van China zullen elkaar mogelijk vandaag nog in het Witte Huis treffen. Het lijkt er op dat er uiteindelijk dus toch een soort van handelsovereenkomst getekend gaat worden. Naar mijn inschatting zal het vooral een persmomentje zijn, zonder veel inhoudelijke verrassingen. Het gaat Trump er immers om dat zijn handtekening onder zo veel mogelijk overeenkomsten komt te staan. De inhoud interesseert hem niet zo.

Facebook data blijkt hardnekkiger dan verwacht. Een jaar na het Cambridge Analytica schandaal blijken er nog altijd miljoenen stukken facebook data op Amazon servers te staan. Andere marktpartijen hebben hun datadump van de facebook database openlijk op cloud servers geplaatst. In die data soms alle onversleutelde informatie die u ooit op facebook plaatste. Facebook heeft hun data jarenlang (tegen betaling) met iedereen gedeeld. Wat die partijen er mee deden, niemand die het weet. Hwet was geen issue voor Facebook. Hen ging het om de winst die ze er mee konden maken.

De koersstijging van crypto’s heeft ook de aandelen in die hoek uit de winterslaap gehaald. Ik schreef recent al, ik verwacht een piek met daarna weer een daling die de crypto’s weer onder de eerdere koersniveaus brengt. De koersstijging is een mooie kans om winst te namen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *