LADEN

Typ om te zoeken

Het vervolg op de handelsoorlog

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het vervolg op de handelsoorlog

china, handelsoorlog

Nog niet veel mensen maken zich nu al druk over wat er na de handelsoorlog komt. De handelsoorlog is echter, net zoals de wisselkoersoorlog al was, een beweging in een veel groter spel.
Een spel gespeeld tussen gezonde concurrentie en ongelimiteerde oorlog. Daartussen zitten heel veel mogelijkheden om het elkaar moeilijk te maken.
Na de handelsoorlog, waarbij men elkaar invoerrechten oplegt, kan je elkaars producten of bedrijven boycotten. Huawei is de eerste, maar er zullen meer bedrijven gaan volgen. Een eventueel akkoord veranderd daar weinig aan. Het zaadje voor de uiteindelijke militaire oorlog is namelijk al in de grond gestopt en het groeit met iedere dag dat het conflict langer duurt.


In de strijd tussen de oude macht USA en de opkomende macht China zal men ook elkaars technologie gaan afschermen. De technologie van de één mag de ander niet kwetsbaar maken. China is daar nu altijd de kwetsbare partij geweest, maar Huawei was vooral in de 4G en 5G hoek al heel ver. Zo ver dat haar technieken wereldstandaarden dreigden te worden. Dat is tegen het zere been van de VS die tot nu toe steeds de wereldstandaard in technologie afdwong. Ben je leider in dit veld, dan bepaal je als leider de beschikbare achterdeurtjes waarmee je de ander hard kan raken als het nodig mocht zijn.
Het is zonneklaar dat er nu dus twee technische systemen gaan ontstaan, want de kracht van China is nominaal groter dan die van de VS.
De bevolking van China is niet alleen 3x groter, maar is ondertussen ook gemiddeld beter opgeleid. Dit gaat de VS op termijn niet winnen. De enige manier om dit te winnen is als China onder verkeerd management komt. Min of meer zoals de VS ook al 20 jaar lang onder verkeerd management is gekomen. De Amerikaanse elite heeft haar macht misbruikt en daarmee de kracht van het land verkwanseld in onnodige oorlogen en verkeerde investeringen ingegeven door machtshonger, godsdienstwaanzin en nastreven van financieel eigen belang.
China en alleen China is in staat om China onderuit te halen. Ik ben geen fan van president Xi, maar voor China is hij nu wel de juiste leider. Onder zijn leiding zal China het machtigste land van de wereld worden. Daar gaat de VS niets aan veranderen. Uiteindelijk zal de wereld in twee blokken verdeeld worden, met misschien… heel misschien een zwak derde blok in de vorm van Europa, Rusland en misschien (een deel van) Afrika, maar eerlijk gezegd is dat laatste blok niet alleen hopeloos verdeeld, maar het is in alle opzichten zwak en leiderloos. Afrika wordt nu al steeds meer door China overgenomen. Een beweging die Europa had kunnen tegenhouden, maar Europa vond bescherming van de eigen markt belangrijker. Rusland is nu militair nog sterker dan China, maar heeft uiteindelijk de mensen niet om zelfstandig een machtig blok te blijven. Het zal dus moeten kiezen tussen de tweede viool onder China, of gelijkwaardigheid in een blok met Europa… Als Europa zichzelf onder het juk van de VS uit durft te begeven.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

2 Reacties

  1. jmm.peters 23 mei 2019

    de grootste achterdeur is natuurlijk de dollar. als wereld munt.churchil heeft destijds geregeld dat de olie in saoedi arabi daar borg voor staat. tot het daar op is. en de tijd dringt. dus zowel amerika als china zijn nu in de ruimte naar nieuwe bronnen aan het zoeken . wie de eerste is die een bron kan kaimen die zal de wereld munt gaan leveren. of het word dollar of het word renminbi.

    Beantwoorden
  2. Norbert Keirsebelik 23 mei 2019

    Reactie op handelsoorlogen. Mijn vader die dikwijls naar de VS moest voor zaken in de jaren 60 en 70 zei me dat het onvoorstelbaar was hoe dom de modale Amerikaan was. Hij zei me ook dat dit een politiek was om de die burger dom te houden, verering voor de vlag en president en een sterk leger. Ondertussen heeft China de wereld al veroverd en mag hij Afrika als zijn terrein beschouwen waar ze de grondstoffen vandaan halen en de rest van de wereld is hun afzet gebied. Amerika heeft een zeer domme politiek gevold. Binnenland: keep them dom. Buitenland: zinloze oorlogen. Zeer zeer zeer goed artikel heb je geschreven.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *