LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 mei 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 mei 2019

retificeren

Normaal is het zo dat presidenten verdragen ratificeren. Ik maakte vorige week een typefout en gebruikte een tot dan toe onbekend woord. Dirk, een lezer met een taalknobbel, kwam met de volgende opmerking: “Retificatie is door jou uitgevonden en is eigenlijk een goed woord. Als het om Trump gaat.
Hij tekent iets met veel theater en denkt ondertussen… aan mijn reet met dat verdrag.
Kortom: Trump retificeert.”

Er is overigens één onderwerp waar Trump en de Democraten elkaar potentieel kunnen vinden en dat is op het gebied van de Amerikaanse infrastructuur. Trump had de Democraten uitgenodigd om met een plan te komen. Dat deden ze, maar Trump liet ze alleen maar naar het Witte Huis komen om ze te zeggen dat hij niets meer doet zolang ze zijn criminele verleden onderzoeken. Het was dus allemaal alleen maar om een persmomentje te creëren. Dat was dus de laatste poging om samen te werken.

Qualcomm heeft de mededingingswetgeving overtreden en zou concurrentie onderdrukt hebben. Het aandeel is gisteren bijna 11% in waarde gedaald.

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet is failliet verklaard. Het opmerkelijke feit is dat het faillissement in Nederland is uitgesproken. De vraag is nu of Het bedrijf zich hier iets van gaat aantrekken. Het bedrijf heeft 1,2 miljard aan schulden.

In de VS zou in 2020 een 20 dollar biljet komen met daarop een zwarte vrouw (Harriet Tubman). Minister Mnuchin heeft nu besloten dat het biljet er in ieder geval in 2020 niet komt. Zou Trump herkozen worden, dan is het de vraag of het biljet er ooit nog komt. De regering Trump is bijna openlijk racistisch gebleken en dat blijkt nu ook weer.

Het aandeel Tesla is nu meer dan 50% gezakt ten opzichte van het ooit hoogst bereikte punt. De ellende lijkt nog niet over te zijn voor aandeelhouders.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *