LADEN

Typ om te zoeken

Het socialistische bedrog in België (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Het socialistische bedrog in België (Tom Lassing)

De Belgische Optima Bank had een top die nadrukkelijk uit politiek gezien de socialistische hoek kwam. Helaas blijkt dat nergens voor te staan. Er heerste namelijk een graaicultuur onder de top en er was sprake van vriendjespolitiek. Eigen gewin ging voor de klant. Het bedrog ging door tot na de intrekking van de bankvergunning en de ingreep van de Nationale Bank. Zelfs toen probeerden de directieleden nog geld weg te sluizen.
De Nationale Bank is helder, het is een verhaal dat je in elke andere sector simpelweg zwendel zou noemen.
De norm binnen Optima was liegen en bedriegen.
Jeroen Piquer is nu de vermoorde onschuld aan het spelen. In zijn ogen is hij slachtoffer. Ja, misschien wel, maar dan wel van het web van leugens dat hij zelf geweven heeft. Hij kocht in 2011 een bank om zijn eigen winsten te maximeren. Dat ze geen idee hadden hoe je een bank moet runnen en hoe je het eerlijk houdt, dat was geen issue.
Nationale Bank stond het toe dat nitwitten op financieel gebied een bank kochten. Was dat een fout, of was dat een gevolg van omkoping en fraude bij Nationale Bank, ingezet vanuit Piquer en zijn ‘vrienden’?
10.000 klanten hebben nu even een probleem. De omvang van de schade is in totaal bezien te overzien en zal wel opgelost worden, maar anderen betalen nu de problemen die enkele zogenaamd ‘socialistische’ rijke ondernemers doelbewust gemaakt hebben. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Hoe veel moet Piquer nu persoonlijk gaan inleveren om de schade te vergoeden?
In ieder geval is al een goede stap gezet door Piquer de zeggenschap over zijn vermogen te ontnemen. Of dat ook echt werkt, dat mag betwijfeld worden. Hij zal toch waarschijnlijk wel rekening gehouden hebben met die mogelijkheid. Hoe veel van zijn vermogen is nu nog traceerbaar?
Het Optima dossier is ontluisterd. Het is een jarenlange opsomming van fraude, bedrog en vriendjespolitiek en zelfverrijking. De vraag is of België wel in staat is om zo’n dossier netjes af te handelen. De fraude gaat namelijk tot heel hoog en heel diep. Echt aanpakken zal dus lastig zijn omdat ook machtige politici dan geraakt kunnen worden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *