LADEN

Typ om te zoeken

Goudwerkt is weer online

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goudwerkt is weer online

goud, mlm

Vorige week wilde ik goudwerkt beoordelen maar bleek de site voor mij offline en onvindbaar. Tot ik donderdag al om 09:30 uur een mailtje kreeg dat de site ‘gewoon’ weer te benaderen was.
Eindelijk kon ik alles even beoordelen.
Een eerste en globale lezing van de tekst gaf mij al aan puur op gevoel aan dat er iets aan de hand is. Ik wil niet direct negatief overkomen, maar als iemand partner is geworden van een ISIN gecertificeerd bedrijf, dan zegt het me dat hij betalend deelnemer is geworden van een MLM / Netwerkmarketing bedrijf en in dit geval in goud.
Dat laatste is belangrijk… in goud.
Immers heeft goud een wereldmarkt prijs.
Als dus heel een MLM organisatie en de partners betaalt moeten worden vanuit de handel in goud, dan kan het maar één ding betekenen… U gaat ongetwijfeld via een ingewikkeld systeem heel veel premie op het goud dat ze aanbieden betalen.
Mijn eerste vraag is dan al, waarop zou u? U kan op een eigen goudrekening tegen een premie van 3% goud kopen. Waarom dan heel moeilijk doen via MLM om ten eerste duur goud te kopen en dan die kosten terug te verdienen door voor de onderneming meer klanten te zoeken die hetzelfde moeten doen. Dat is toch vreselijk inefficiënt?
Als nu iedereen die u in die MLM onderneming probeert te krijgen zelf goud kopen op een goudrekening, dan zijn ze slechts 3% kwijt en hoeven ze ook niet weer anderen te zoeken om uit de kosten te raken.
MLM in goud is dus in zekere zin een vorm van oplichting.
Goudhandel kent namelijk geen unieke meerwaarde. En waarom moet je goud duurder zijn, dat is slechts om heel de organisatie te kunnen betalen.
Wat Goudwerkt dus probeert te doen, is zieltjes werven voor de onderneming er achter, die op hun beurt weer zieltjes moeten werven. Dat allemaal voor handel in extreem duur goud dat ‘gewoon’ te koop is tegen veel lagere kosten. Waanzin is het. Ze gebruiken daarbij alle BS die MLM over heel de wereld gebruikt.
Let wel, ik zit ook in MLM. Ik ben al sinds december 2000 distributeur van een unieke kruidendrank. Ik ken het concept ik heb niets tegen MLM als basis voor een goed marketingplan, maar goud is geen goede ondergrond. Een unieke kruidendrank drink je en het is dus iedere maand gevraagd omdat je het opdrinkt.
Goud pot je alleen op, en bewaar je op een veilige plek tot je het weer wilt verkopen. Prima, maar daar hoeft dus geen MLM onderneming boven te zitten. De enige reden om dat wel te doen, is dat je het MLM principe wilt misbruiken via een ongeschikt medium, namelijk goud.
Goud is niet uniek en je kan het overal tegen de wereldkoers en een kleine transactiekostenpost krijgen.
Laat je dus als goudkoper niet bedotten door een MLM bedrijf dat er een hele mooi saus over heen gooit, maar waarbij uiteindelijk 50% of meer premie op de goudprijs zult betalen.
Laat je echter als MLM fan niet misbruiken door een bedrijf dat jouw inspanning wil misbruiken om anderen te duur goud aan te smeren. Het is hier simpelweg de MLM opzet misbruiken. Daarbij is het geen illegaal piramidespel, maar wel een overbodig piramidespel. Iedereen goedkoper uit door gewoon goud te kopen, alleen de toppers in deze MLM opzet en het bedrijf er achter verdienen fors geld over de ruggen van de mensen die vanwege hun droom van veel geld verdienen deze opzet in gaan zetten.
Op de site worden beloftes gedaan over een beursgang van het bedrijf in 2020.
We gaan niet wedden, maar ik doe wel een voorspelling. Die beursgang in december 2020 komt er niet.
Op de waarde van de aandelenopties wordt tot december 2020 18% rente uitgekeerd lees ik. Ook dat waag ik te betwijfelen. Na december 2020 wordt en een levenslang dividend uitgekeerd… De vraag is levenslang voor wie? Ze liegen niet als het bedrijf januari 2021 verdwenen is. Het was levenslang… het bleek alleen doodgeboren te zijn.
In de periode rondom 2010 waren er ook de nodige van dit soort bedrijven. De meeste waren vrij snel na de goudtop van 2011 weer verdwenen. De dromen van de deelnemers ook. dit bedrijf is naar eigen zeggen ook voor die top begonnen en is volgens mij pas in 2017 (weer?) echt actief geworden in MLM.
Ze gaan de volgende hype golf bespelen en zodra die een feit is, zijn ze weer even uit beeld. Dit is waanzin voor het bedrog is.
Waarom zou je aan waanzin willen meedoen?
Als dat je niet kan overtuigen, waarom zou je op deze manier in goud willen investeren?
En als dat niet je hoofddoel is, waarom kies je geen slimmer en logischer MLM initiatief om geld mee te verdienen?
Lees daartoe MLMstart

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *