LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 maart 2019

goudkoers

In Nederland worden steeds meer eiwit gewassen zoals sojabonnen en luzerne geteeld. Dan nog is het slechts 9.000 hectare. Op de wereldmarkt is er veel meer vraag naar eiwit gewassen en Europa moet bijna alles importeren.

In Canada is een vonnis tegen de tabaksfabrikanten blijven staan. Het gaat om een schadevergoeding van 15 miljard Canadese dollars. Honderdduizend Canadese rokers hebben met succes de fabrikanten aangeklaagd. Ze fabrikanten willen nóg weer in beroep gaan. Ondertussen sleept deze zaak al twintig jaar door.

Rusland heeft de VS aangeboden om samen over Venezuela te gaan praten. U leest het goed. Schaamteloos gaat het hier over twee grootmachten die samen willen besluiten wat er moet gebeuren met een derde land. Misschien wordt het tijd dat enkele landen het even over de VS en Rusland gaan hebben. Onderwerp regime change. Eens kijken hoe ze dat gaan vinden.

Roger Stone heeft wederom via social media de aandacht gezocht. dat terwijl hem een verbod op publiceren was opgelegd. Schaamteloos blijft team Trump wetten overtreden alsof voor hen wetten niet geleden.

Amazon is daadwerkelijk van plan een winkelketen te openen. Er moeten tientallen winkels in de VS gaan komen. De aandelen van bestaande supermarktketens daalden op het bericht.

Naar verluidt zou er tussen China en de VS nu bijna een deal rond de importtarieven gemaakt zijn. Ik ben heel benieuwd hoe substantieel die deal gaat worden. Vooralsnog heb ik het idee dat het vooral symboolpolitiek gaat worden. China doet wat concessies op vlakken waar het toch al economisch gedwongen werd zich aan te passen en verder vooral afspraken over zaken die toch niet te controleren zijn…

De goudkoers is weer onder de 1,300 dollar gekomen. Een rechte lijn hadden ook niet verwacht, maar zuur is het wel. Aan de andere kant… het biedt ook weer een kans voor iedereen die de vorige ronde te laat was.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *