LADEN

Typ om te zoeken

Goede cijfers voor big tech

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Goede cijfers voor big tech

Meta kwam gisteren met meevallende cijfers. het aandeel steeg nabeurs met meer dan 6% in waarde.
De kwartaalomzet van Meta was 32 miljard, daar waar 31 miljard verwacht werd. Naar verwachting wordt het het volgende kwartaal een omzet van tussen de 32 en 34,5 miljard dollar.
De winst per aandeel werd 2,98 over het tweede kwartaal.
Alphabet kwam een dag eerder met haar cijfers. Het bedrijf maakte een kwartaalomzet van 74,6 miljard, daar waar een omzet van 72,75 miljard dollar was verwacht. Het aandeel Alphabet steeg gisteren 5,6% in waarde.
The odd one out, de afwijking van de regel is Microsoft. Het aandeel van het bedrijf daalde gisteren 3,76%. Beleggers vonden met name de cloud cijfers tegenvallen. Fiscaal gezien gaat het bij Microsoft om haar vierde kwartaal. Het gekke is dat Microsoft het beter deed dan analisten vooraf verwacht hadden. Blijkbaar beginnen beleggers ook angst te krijgen over de impact dat AI kan gaan hebben. Microsoft heeft een belangrijk belang in ChatGPT en juist deze week bleek dat bepaalde onderdelen van de AI service nog niet optimaal werken. Steeds meer mensen en autoriteiten beginnen ook wat bang te worden van de negatieve mogelijkheden die AI de wereld biedt. Deep fakes, maar ook compleet verkeerde uitkomst op vragen die aan AI gesteld worden. Dat maakt dat op meerdere plekken het vertrouwen in de techniek aangetast wordt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *