LADEN

Typ om te zoeken

Geld, macht en zelfverrijking (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geld, macht en zelfverrijking (Tom Lassing)

Is het zo vreemd dat in de kringen rondom machtige regeringsfunctionarissen ook veel criminaliteit te vinden is? Ik denk van niet. Het is echter de uitdaging de verleidingen en uitspattingen binnen de perken te houden, zodat deze zeldzaam zijn en niet te ver doorschieten.
Sommige landen zijn daar goed in, andere landen gaan er de fout in.
Brazilië is een mooi voorbeeld waar het mis is gegaan. Petrobras was de spil in een enorm netwerk waarin veel geld, veel macht en veel invloed samengingen. Zo veel invloed dat alle politici zich lieten meeslepen.
Wat we ons minder beseffen is dat de VS na 9/11 ook zo ver is weggegleden. Door de Patriot Act is het wettelijke controle vangnet weggevallen en weten de personen die er gevoelig voor zijn zich beschermd door de wet.
Het Pentagon was al voor 9/11 3 biljoen dollar kwijt.
Na 9/11 is dat bedrag nog veel groter geworden. Men weet simpelweg niet waar het geld heengaat. De Patriot Act maakt het onmogelijk voor particulieren en politici om druk te zetten op het Pentagon. Zodra je lastige vragen stelt ben je immers een vijand van de staat.
Als een land zo ver is, dan is het al te laat. Dan is controle weg en kan corruptie en misdaad de staat overnemen.
Er is in en rond het Pentagon geld als water en hoewel niet alles verdwijnt in de handen van corrupte personen, is het diep triest dat de VS niet in staat is om hier orde op zaken te stellen.
De VS is daarmee de bron geworden van de meeste conflicten binnen de wereld. Zodra een journalist te dicht bij komt spannen politici en militairen samen om deze journalist het zwijgen op te leggen. Dat doen ze allemaal graag en ineens is er politiek gezien geen meningsverschil meer tussen democraten en republikeinen. Ze hebben immers ondertussen allemaal vieze handen. Ze graaien allemaal in die enorme bak met zwart geld die rondom het Pentagon hangt. Heel de Amerikaanse politiek en militaire top is bevuild met zwart geld dat ze allemaal voor hun eigen agenda inzetten.
Het overvloedige ontraceerbare geld is er de oorzaak van dat alles kan en heel wat smerige plannen door subgroepjes uitgevoerd kunnen worden. Er is geen toezicht door de politiek meer en zoals gezegd, geld is er genoeg.
Ga bijvoorbeeld eens na wat een man als Douglas Feith op zijn kerfstok heeft. Hij of zijn medewerkers hebben geheime stukken doorgespeeld aan Israël. Onderzoek wordt niet doorgezet omdat het ’te gevoelig’ ligt. Trump had deze week een beetje gelijk met het feit dat IS(IS) s opgericht door Amerika. Misschien niet zo zeer door Obama, maar wel met Amerikaans geld. De vraag is of Obama dat geweten heeft. De geldstromen zijn zo enorm dat ze de gang via de president al lang niet meer maken. Northgate was ooit een vingeroefening. Het is nu allemaal veel groter geworden.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *