LADEN

Typ om te zoeken

De wet, dat bepalen banken wel (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De wet, dat bepalen banken wel (Tom Lassing)

AXA laat in België zien dat banken en verzekeraars de wetten schrijven en/of naar hun hand zetten.
AXA beloofde haar klanten in 1989 een levenslange rente van 4,75%. Daar zat geen woord Latijn bij.
Wat hebben ze nu gedaan?
Ze hebben een nieuwe wet laten schrijven en laten goedkeuren die het hen mogelijk maakte de rentevergoeding toch te verlagen.
Levenslang is bij AXA… Totdat we de wet laten veranderen.
De levensverzekering Crest20 mag nu de gewaarborgde rente van 4,75 procent verlagen voor alle stortingen vanaf 2000. Sinds 23 maart 2016 bedraagt de gegarandeerde rente 3,75 procent voor stortingen tussen 1 januari 2000 en 12 februari 2016 en maximaal 2 procent voor stortingen nadien.
Test-Aankoop heeft al aangegeven dat deze wet volledig naar dit product van AXA geschreven is. Dat is geen toeval, het is waarschijnlijk zo aangeleverd door AXA.
AXA ontkent dit ten stelligste, maar het is wel heel toevallig dat het perfect aansluit op een product dat alleen AXA in de markt heeft gezet.
Politici en ambtenaren hebben zich voor het karretje van AXA laten spannen. Hoeveel heeft ze dat opgeleverd? Of zijn ze zo stom geweest dat ze niet eens doorhadden dat ze ‘gebruikt’ zijn.
Hoe dan ook, het is een mooi bewijs voor wat ik al langer zeg. Als er een probleem is en de banken of verzekeraars komen in de knel, dan passen ze de wet aan. De banken en verzekeraars staan immers boven de wet en moeten altijd winstgevend blijven.
AXA bewijst dat hier. Triest, maar waar.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *