LADEN

Typ om te zoeken

Geen consequenties

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Geen consequenties

congres gevangenis

Het lijkt haast wel alsof Trump overal mee weg komt. In feite is dat ook zo. De Amerikaanse president is behoorlijk beschermd door de wet. Zijn medewerkers echter niet of veel minder. Daarom zijn er ondertussen al verschillende medewerkers van Trump achter de tralies terecht gekomen.
Daar waar de president in zekere zin boven de wet staat (en terecht, anders kan iedereen de president aanklagen en aldus de landsregering lamleggen) is het niet zo dat die bescherming ook geldt voor mensen die in zijn naam dingen doen die niet mogen.


Toch hebben veel mensen het idee dat de criminele feiten die uit het Mueller rapport blijken nu onder het vloerkleed geschoven worden.
Dat is nu ook zo, omdat de minister die er voor verantwoordelijk is om iedereen die we wet overtreedt aan te pakken nu in feite onder één hoedje met de president speelt. Dat was binnen de opzet van de Amerikaanse democratie nooit voorzien en is ook nog niet eerder voorgekomen.
Trump mag dan sterke juridische bescherming genieten, maar het is de vraag of minister Barr er ook mee wegkomt.
Barr heeft een hearing in het congres overgeslagen. Hij voelde zich niet geroepen gehoor aan de uitnodiging te geven. Het congres kan hem nu sommeren om te komen. De vraag is nu of hij dan wel onder de indruk is.
Dat gaat hij dus mogelijk ook negeren.
Het congres heeft een eigen politiemacht en kan de minister arresteren. Dat zou een aardige rel kunnen veroorzaken, daar waar de beveiliging van bijvoorbeeld het Witte Huis het gaat uitvechten met de politie van het Congres.
Maar zou het de Congrespolitie lukken de minister te arresteren, dan wat? Nu, het Congres heeft naast een eigen politiemacht OOK een eigen gevangenis. Het kan de minister dus in hun eigen gevangenis gevangen zetten.
Zou de minister dus een laatste uitnodiging van het Congres naast zich neerleggen, dan kan het Congres hem een gavangenisstraf opleggen. Nu is dat zo ver mijn bekend nog nooit voorgekomen, maar de autoriteit bestaat.
Wat zou het met de reputatie van de minister doen?
Een minister die het zo ver laat komen, kan in feite niet meer als minister functioneren.
Amerika maakte dat nog nooit mee en eigenlijk is dat nog nergens in de wereld zo voorgekomen. Democratieën werden dan of een dictatuur, zoals Nazi Duitsland en Venezuela als extreme voorbeelden en Rusland en Turkije als voorbeelden van democratieën die in feite zonder zo’n harde actie feitelijk geen democratie meer zijn.
Trump liet vorige week al weten een extra twee jaar termijn te wensen, omdat in zijn ogen deze eerste twee jaar van hem gestolen zijn vanwege het Mueller onderzoek. Die wens voor twee extra jaren is al een zachte poging om de democratische instelling van verkiezingen onderuit te halen. Het feit dat hij het congres op alle vlakken dwars zit en wil laten zitten is ook een aftakeling van de democratische beginselen. Iets dat de Republikeinen onder een Democratische president nooit zouden laten gebeuren, maar nu onder Trump is het héél erg stil vanuit dat kamp. Dat kan ze mogelijk ooit heel erg kwalijk genomen gaan worden. Zodra ze dat echt gaan voelen zullen ze de ruimte tussen de regering Trump en hun partij zo groot mogelijk proberen te maken, maar vooralsnog laten ze Trump stukje bij beetje de democratie afbreken.

Tags

1 Reactie

  1. Paul Picavet 14 mei 2019

    Jij slreekt van afbraak democratie..Dat is op zijn minst gezegd een mooie zet als manipulatie van uw lezers. Vindt jij dan dat de democratie in europa zo mooi is. Kijk naar Macron , de manipulatie tijdens en na en nu van hem ligt er echt op. Het beroemde cordon sanitaire van onze partijen tov het Vlaams blok terwijl er bgenoeg Vlamingen.op gestemt hadden.om ze in de regering op te nemen. Het tekenen van het Marakech pakt, nog zo een democratisch maneuver. Spanje en de Catalanen. Enz. Enz. Maar vergeet AUB niet het Europees Parlement dat zo belachelijk is als het mogelijk is. Bv de BTW op ocasieauto’s heet nu BIV.. er mag nooit twee maal belasting geheven worden. Kijk nog maar eens naar de demicratische maneuvers van alle europese landen. Moet ik vetder gaan? Ik denk het niet, Dus zwijg aub over Trump. Hij houd tenminste heel regelmatig opinie peilingen bij het volk. En past zijn politiek aan op de resultaten. Ik ontvang ze regelmatig en volg op. Wat jullie waarschijnlijk ook doen maar niet willen melden. Bij hem zou een Marakech pakt noout kunnen. En hij regeert volgens het volk hun reacties op zijn peilingen. Bij ons regeerd men zoals in de middeleeuwen. De nieuwe Koningen weten wat gied is voor het volk(gepeupel). Zij leven in hun kleine elute wereld en komen slechts dan in contakt met het volk alz de verkiezingen op komst zijn en dan zitten zij er nog volledig naast. Zij weten of willen niet eten wat er bij het volk leeft em het kan hun niet bommrn dat zij de burgers gewoon buiten spel zettrn. T

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *