LADEN

Typ om te zoeken

Plaatsingsregels en (winst)angst leiden tot censuur

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Plaatsingsregels en (winst)angst leiden tot censuur

censuur, twitter

De adjunct hoofdredacteur van Geen Stijl zag zijn Twitter account geblokkeerd worden nadat hij een kritisch stukje had geschreven over de komende EU verkiezingen.
Volgens Twitter was het misleidend. Hijzelf zegt dat het alleen maar kritisch was.
Het is duidelijk dat Twitter het zekere voor het onzekere neemt en dus liever te veel dan te weinig van haar netwerk wist.
Daarmee is het dus gewoon zelfopgelegde censuur geworden. Een heel kwalijke zaak die vergaande gevolgen kan hebben. Iedereen die al kritisch op de EU is ziet hierin de bevestiging dat de EU naar een dictatuur aan het opschuiven is waarbij kritiek je op sociaal isolement komt te staan. Het is echter een door Twitter ingevoerde regel, naar aanleiding van minder strenge regelgeving door de EU.
Twitter wil echter geen risico lopen, want inmenging in de verkiezingen en niet ingegrepen hebben kan miljarden euro’s aan boetes gaan opleveren.
Kunnen we het dus Twitter kwalijk nemen dat ze voorzichtig zijn?
Eigenlijk is het ook wel heel mooi. Twitter is namelijk een netwerk dat van Twitter is. Wil je meer inbreng over je eigen netwerk, dan moet je het niet bij Twitter onderbrengen, maar zelf een netwerk opbouwen.
U leest deze nieuwsbrief in mijn eigen netwerk. Mijn nieuwsbrief en mijn manier om zonder censuur van anderen mijn mening met de wereld te delen. Ik heb ook Twitter en Facebook, net zoals de Adjuct hoofdredacteur van GeenStijl nog altijd zijn eigen netwerk (GeenStijl) heeft.
We moeten ons veel meer gaan realiseren dat je niet afhankelijk moet worden van zulke grote en machtige tech bedrijven. Hun doel is winst maken. Boetes werken daar zwaar negatief op in. Geen wonder dat ze dus roomser dan de paus zullen zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *