LADEN

Typ om te zoeken

Warren Buffett liet zich beetnemen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Warren Buffett liet zich beetnemen

warren buffett

Warren Buffett heeft zich door Jeff Carpoff laten beetnemen. Jeff was de CEO van DC Solar.
Hij was alles dat Warren Buffett niet is en je kan je dus afvragen waarom Warren zich dan toch heeft laten bedonderden door Jeff.
Jeff is/was de eigenaar van maar liefst 157 auto’s. Hij leefde vooral een zichtbaar leven, waarbij hij graag gezien werd met een popster als Pitbull.
De FBI heeft nu invallen gedaan en alles wat ze konden vinden in beslag genomen. Daaronder een bankrekening met daarop 50 miljoen dollar. Ook werden 30 huizen in beslag genomen.
Jeff was onder meer de sponsor van een Nascar team en eigenaar van een baseball team.
Voor mij een enorm rode vlag. Als een bedrijf of ondernemer zich erg graag wil laten zien met raceteams, dan is het bijna altijd met geld dat ze ‘over’ hebben. Geld waarmee ze kunnen smijten. In de meeste gevallen is er dan iets mis, want het is vaak geld van anderen waarmee ze smijten. Mis is het dan met het karakter van de ondernemer meen ik dan.
Naar nu blijkt, heeft Berkshire Hathaway 340 miljoen dollar geïnvesteerd in de bodemloze put die Jeff gecreëerd heeft. Voor het bedrijf is ondertussen faillissement aangevraagd.
Volgens de FBI was DC Solar een soort Ponzi Scheme.
Berkshire Hathaway heweft haar investering ondertussen volkomen afgeschreven. Ze zal daarnaast mogelijk enkele verkregen belastingvoordelen terug moeten geven.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *