LADEN

Typ om te zoeken

Fibonacci wint kort geding tegen Binckbank

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Fibonacci wint kort geding tegen Binckbank

De eisen waren als volgt:
Fibonacci eiste:
1. vrije toegang tot de rekening die geblokkeerd werd;
2. herstel van de kaspositie op de rekening zoals deze was voordat Binck Bank tot liquidatie van de portefeuille overging;
3. een voorschot op schadevergoeding met welk voorschot de vereniging beoogde een expert de werkelijk geleden schade te laten begroten;
4. terugstorting van kapitaal naar leden dat door deze leden werd gestort en door Binck Bank werd ontvangen nadat Binck Bank de rekening voor in- en uitgaand verkeer zou hebben geblokkeerd.

Eisen 1 en 2 zijn zonder enig voorbehoud toegewezen. Dit houdt dus in dat het gerealiseerde verlies van zo’n 8 ton, weer teruggebracht wordt naar een papieren verlies van die omvang.
Eis drie is afgewezen, maar nu de vereniging weer bij haar rekening kan, kan de expert ook zelf betaald worden.
Eis 4 is niet meer van toepassing nu de vereniging weer bij haar rekening kan.

Er zal nu een bodemprocedure gestart worden om de definitieve schade te verhalen op Binck. Daarbij is nu door Fibonacci een klacht tegen Binck bank bij de AFM ingediend.
De reden is dat Binck bank hier veel te ver ging. Dit is ook voor andere beleggers met een rekening bij Binck heel belangrijk.
In mijn Optiek (Tom Lassing) is heel deze actie door Binckbank ingezet nadat Fibonacci ging klagen over de behandeling via TOM. Als een soort wraak werd Fibonacci in mijn ogen aangepakt. Daarbij werden alle omgangsregels en zorgregels die een bank naar haar klant heeft aan de laars gelapt.
Als bewezen kan worden dat het een soort wraak was naar aanleiding van een klacht, dan heeft Binckbank in mijn ogen geen reden tot bestaan meer. Zo ver durf ik wel te gaan.
Zo’n partij hoort in dat geval gewoon geen banklicentie te hebben.
Ik hoop van harte dat het anders is, maar gezien de uitspraak in het kort geding is de rechter ook van mening dat Binck bank hier alle regels met voeten getreden heeft.

Wat was de klacht over Binckbank:
De vereniging heeft in het laatste kwartaal 2014 rechtstreeks bij Binck Bank geklaagd over aanwijzingen van front running en koersmanipulatie waardoor de vereniging werd gehinderd bij het doen van transacties.
Zoals bekend handelt Binck Bank overwegend via zijn eigen systeem (The Ordering Machine, TOM) optie-orders af en heeft het bedrijf
een zeer dominante positie op de Nederlandse optiemarkt.

Deze klacht is nooit officieel door Binckbank in behandeling genomen. Alleen dat is al tegen iedere afspraken in. Een bank hoort een klacht netjes in behandeling te nemen. Hebben Binckbank bankiers de bankierscode niet hoeven te tekenen?

De AFM heeft laten weten dat deze klacht nu ook door haar in behandeling zal worden genomen. Fibonacci heeft haar gegevens naar eigen zeggen nog niet bij de AFM aangeleverd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *