LADEN

Typ om te zoeken

FED audit

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

FED audit

federal reserve

De Amerikaanse centrale Bank, ook wel bekend als Federal Reserve (FED) is niet federaal (overheid) en heeft geen reserves. Brecht schreef daar eerder deze week al eens over.
De FED is een commercieel bankbedrijf dat het recht heeft verkregen om het Amerikaanse geld te mogen creëren. Om dat te doen heeft het enkele concessies in haar zelfstandigheid moeten doen, want de voorzitter van de bank wordt aangesteld door de president van de VS. De president moet daarbij kiezen uit enkele kandidaten die door de FED zelf worden aangedragen.
De keuzevrijheid van de president is dus beperkt. Eenmaal aangesteld mag de president de voorzitter in principe niet meer ontslaan.
Het zou zonneklaar moeten zijn dat een bedrijf dat het geld voor zo’n belangrijk land mag verzorgen goed gecontroleerd moet worden.
Het gekke is dat deze controle al heel lang niet meer plaatsgevonden heeft. Tenminste… hij vindt wel plaats, maar de resultaten worden al tientallen jaren niet meer openbaar gemaakt en niet meer gedeeld met de politici die het land leiden.

De discussie over ‘Audit the FED’ gaat dus niet over het feit dat er een controle moet plaatsvinden. Het gaat over het feit dat de controle onafhankelijk gecontroleerd moet kunnen worden.
De FED wil dat niet en daarvoor halen ze staatsgeheim als reden aan. Een Democratische presidentskandidaat heeft nu de openbare FED Audit als campagne onderwerp opgepakt. Ik denk dat het niet genoeg mensen zal aanspreken om deze kandidaat een kans te laten maken.
Tulsi Gabbard is de presidentskandidaat. Eens kijken of we daar ooit nog van horen. Ik verwacht er niet zo veel van.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *