LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 juli 2019

verenigd koninkrijk, boris johnson

Boris Johnson (BoJo) is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Ook dat land heeft dus zijn egocentrische blaaskaak als leider van het land gekregen. Een man die het heel zijn leven om macht te doen is geweest. Het voordeel is, hij heeft heel veel ervaring als ‘leider’. Al als student was hij voorzitter van de vereniging. Hij heeft een beetje een probleem om serieus te blijven. Het is daarom vaak erg rommelig om hem heen. Eindelijk heeft hij nu wel zijn ultieme doel bereikt. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Ik vrees eerlijk gezegd het ergste.

De Engelsen hebben op de valreep nog wel om een Iran missie onder Europese leiding gevraagd. Je moet de lef maar hebben. Een kort antwoord zou passen: “Neen”.

Het IMF is minder optimistisch over de Zuid Amerikaanse economieën geworden en halveerde de groeiverwachting.

Nissan wil wereldwijd tenminste 10.000 banen gaan schrappen. Er lijkt een trend gezet te zijn. De zoveelste grote onderneming die hard gaat snijden. Hoe lang houden we de poppenkast van een sterke wereldeconomie nog vol als banen met tienduizenden tegelijk gaan verdwijnen?

Deutsche bank heeft een kwartaalverlies van 3,14 miljard euro geboekt. In dit verlies zitten herstructureringskosten verwerkt.

De ruzie tussen Japan en Zuid Korea begint de nodige bedrijven pijn te doen. Eén van de slachtoffers is LG Display dat 2,5% van haar waarde verloor nadat bekend werd dat ze bewust een bredere klantenbasis gaan zoeken om minder afhankelijk te worden.

In Hong Kong kreeg het aandeel L’Occitane een koopadvies van Nomura. Het aandeel steeg daarop 4% in waarde.

Ralph Nader, een soort ombudsman in de VS heeft opgeroepen de Boeing 737 nooit meer te laten vliegen. Boeing is te lang een monopolie geweest en heeft haar jarenlange mismanagement verwerkt in dit vliegtuig. Het zou niet meer mogen vliegen. Nu niet, nooit niet. Volgens Nader heeft de FAA (de toezichthouder) een te nauwe relatie met Boeing en is onafhankelijk toezicht dus niet gegarandeerd.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *