LADEN

Typ om te zoeken

Failed states en de groeiende rol van China

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Failed states en de groeiende rol van China

De landen Libië, Venezuela en Syrië kennen we al als failed states. Landen waar zowel de VS als Rusland hun invloed wilden doen gelden en als gevolg daarvan gingen de landen letterlijk kapot.
Sri Lanka probeerde het meest duurzame land ter wereld te worden en wel… dat is mislukt. Het land is nu vrijwel failliet. Hier voor een keer geen enorme invloed vanuit de eerder genoemde wereldmachten, maar wel een enorme invloed vanuit China. Hoe dan ook, uiteindelijk mislukte het zo goed bedoelde experiment volledig. Het land is nu compleet afhankelijk van China en van vrijwillige internationale hulp vanuit andere landen.
Helaas zien we nu ook Pakistan enorm snel afglijden naar een totaal faillissement. Ook hier weer een hoofdrol voor China…

  • Kortom, naast de bestaande wereldmachten Rusland en de VS is nu ook China zich aan het laten zien op het wereldtoneel en haar rol is net zo slecht en afbrekend als die van de Russen en de Amerikanen.
    Pakistan is door China heel makkelijk voorzien van heel veel geld. Zonder veel poespas, maar met zware voorwaarden, werden enorme leningen verstrekt aan keer op keer weer corrupte politici in Pakistan.
    China wil nu de betaling van de rente en de terugbetaling van de leningen zien, desnoods in middelen of (staats)bedrijven die worden overgedragen aan China. Wat China doet, is bedrijven en infrastructuur in Pakistan overnemen in ruil voor afbetaling van de leningen.
    Op deze manier betalen Pakistanen de leningen meerdere malen. Betaalt Pakistan niet, dan gaan bijvoorbeeld de elektriciteitscentrales dicht. Immers, China controleert die centrales en kan het land letterlijk plat leggen als de leningen niet afbetaald worden. Pakistan wordt een wingewest voor China en ze hebben dat te danken aan hun eigen corrupte politici.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *