LADEN

Typ om te zoeken

Waarom Oekraïne binnenvallen?

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Waarom Oekraïne binnenvallen?

Ik kreeg naar aanleiding van mijn artikel eerder deze week een heel interessante reden toegestuurd waarom Rusland Oekraïne binnengevallen kan zijn. Interessant, omdat het bij die reden ook niet uitmaakt dat de steden verwoest worden en de bevolking weg trekt.
Die specifieke reden voor de inval is dat het Rusland vooral om de enorme hoeveelheid prachtige landbouwgrond gaat.
42 miljoen hectare aan prachtige landbouwgrond waarvoor geen steden nodig zijn.
Met de grond krijgt Rusland er naast haar fossiele brandstoffen en enorme voorraden aan bodemschatten er een extra industrie bij waarmee ze de wereld kan veroveren, namelijk de voedsel industrie.
De wereld is afhankelijk van het graan en de maïs uit Oekraïne. Eten moeten we allemaal, dus als we afstappen van fossiele brandstoffen, dan heeft Rusland er alsnog een product bij waar de wereld werkelijk om schreeuwt.
Ik denk dat het helemaal zo’n gek idee niet is te denken dat dit een onderliggende reden kan zijn waarom de Russen de aanval op Oekraïne ingezet hebben.
Dat Putin zich enorm verrekend heeft in de reactie vanuit Oekraïne en het westen, dat blijft staan.
Het is voor de wereld te hopen dat Rusland niet slaagt in de poging om Oekraïne te veroveren. We kunnen op termijn zonder fossiele brandstoffen, maar we kunnen niet zonder voedsel.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *