LADEN

Typ om te zoeken

Extra heffingen zonneparken

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Extra heffingen zonneparken

zonneweide

Ik heb recent een aanvraag voor een zonnepark gevolgd. Het plan kwam in de gemeenteraad en daar gebeurde iets raars.
Nu moet u weten dat de gemeente zichzelf een enorme ambitie heeft opgelegd. Ze willen volledig duurzaam qua energie gaan worden. Om die ambitie waar te maken moet er nog heel veel gebeuren. De gemeente lijkt echter geen haast te hebben en vanuit de gemeente is het in de drie jaar na het uitspreken van de ambitie stil gebleven.
Nu werd er door een ondernemer de vergunning voor een tweede zonnepark aangevraagd.
Eén van de raadsleden vond dat de initiatiefnemer naast een al verplichte storting in een groenfonds een EXTRA storting moet doen die afgeleid werd van het aantal vierkante meters dat het park zou innemen.
Op de vraag of dat inclusief de al verplichte groene zone om het park zou moeten worden, was het antwoord ja.
Op de vraag hoe hoog die heffing zou moeten worden was het antwoord: “Een bedrag dat we nog moeten vaststellen, maar het zou 15 cent per vierkante meter kunnen zijn”.
Was dit bedrag ergens op gebaseerd?
Neen, het raadslid had het gewoon uit zijn duim gezogen en gaf dat ook toe.

Waarom vind ik dit schandalig?

 • Mijn reactie is, is een zonnepark niet gewoon een tijdelijk bouwwerk?
  Waarom hoeft een distributie gebouw die extra heffing niet te betalen en moet een plan dat een probleem voor de gemeente wil oplossen WEL zo’n extra heffing betalen? Waarom willen politici altijd nét op de verkeerde plekken extra heffingen heffen om zo goede ontwikkelingen dwars te zitten, terwijl ze andere ontwikkelingen geen strobreed in de weg leggen?
  Waarom bijvoorbeeld die distributie blokkendozen niet verplichten het dak zo stevig te bouwen dat heel dat dak vol gelegd kan worden met zonnepanelen?
  Dat doen ze niet!
  Er ging een enorm weiland verloren vanwege het enorme distributiegebouw en niemand had er een probleem mee.
  Maar als dan een weiland verderop er een tijdelijk zonnepark komt, dan is iedereen in alle staten en moeten er extra heffingen opgelegd worden.
  Die zonnepark ontwikkelaar is in de ogen van politici een schandelijke uitknijper die op een schandelijke manier rijk wil worden, terwijl de ondernemer die een distributie centrum wil bouwen met open armen ontvangen wordt en helemaal niet gezien wordt als uitknijper…
  Hoe verknipt moet je tegenwoordig zijn 0om politicus te willen worden?
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *