LADEN

Typ om te zoeken

Duurzame energie opbrengst

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Duurzame energie opbrengst

zonnepanelen

Ik heb 43 zonnepanelen op het dak liggen en ik heb 15 winddelen.
Kijk ik naar de maand januari 2020, dan is met de winddelen over heel de maand gekeken mijn stroombehoefte volledig gedekt.
Dat is over de maand gekeken. In de periode 20 tot 25 januari was het windstil en mistig. Zowel de zonnepanelen als de windmolens leverden die dagen vrijwel geen duurzame stroom op.
Zou ik dus helemaal afhankelijk zijn van duurzame stroom, dan had ik op dat moment een periode van tenminste 5 dagen moeten overbruggen.
De rest van de dagen was de combinatie zonne-energie en windenergie in de meeste gevallen per etmaal gerekend te dekken geweest. Met een accu of batterij in huis was ik per etmaal gezien de rest van de maand heel ver gekomen.
Het is echter een heel milde januari maand geweest. Ik wil deze dus zeker niet kenmerken als een typische januari in zuid Nederland.
Toch valt het dus mee hoe ver we in huis met duurzame energie komen als je alleen al de combinatie wind en zon gebruikt. Overigens verwarm ik mijn huis nog met gas. Mijn kantoor echter, verwarm ik vooral met elektriciteit. (Infrarood panelen)
Zou ik mijn huis met elektriciteit verwarmen, dan zou mijn huidige opbrengst aan duurzame energie ruim onvoldoende zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *