LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 februari 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 februari 2020

corona, virus, lening
  • Het Corona virus heeft nu meer dan 1000 leven gekost en het zal economisch ook een flinke impact hebben. Zo wordt verwacht dat het aantal smartphones dat verkocht zal worden flink zal dalen omdat de Chinese fabrieken voor een flink deel nog altijd stil liggen en consumenten op dit moment (in China) niet naar de winkels komen.
  • De beoogde opvolgster van Merkel heeft aangegeven zichzelf alsnog niet verkiesbaar te stellen. De reden is dat ze binnen de partij niet het aanzien heeft dat Merkel had en niet in staat bleek om de partij op één lijn te houden. Als ze nu al alle kanten op vliegen, dan is dat inderdaad een zeer zwakke start.
  • Volgens Monzo CEO Tom Blomfield zijn de grote banken er op uit om fintech de nek om te draaien. De banken zetten alles op alles om nieuwe ontwikkelingen tegen te houden omdat ze zelf zo snel niet kunnen veranderen.
  • Amazon heeft een 10 miljard cloud Pentagon contract verloren en wil hiervoor een uitleg via een hearing hebben. Het contract is nu naar Microsoft gegaan.
  • In het budgetvoorstel van Trump wordt het studentenleen systeem verder aangepakt. Er is nu een regeling waarbij je bij 10 jaar netjes op tijd betalen en aflossen de rest van de lening kwijtgescholden krijgt. In het voorstel van Trump vervalt ook deze regeling en blijven de studenten dus zitten met de totale lening. De Democraten willen juist terug naar gratis studeren.
  • Boris Johnson heeft de persbijeenkomsten die premiers altijd geven aangepast richting Trump stijl. Het aantal momenten dat de pers toegang heeft is enorm ingeperkt en veel zaken worden nu door de eigen persdienst naar buiten gebracht. Boris wil dus veel meer zelf de hand hebben in wat er over hem geschreven gaat worden.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *