LADEN

Typ om te zoeken

Extra aflossen (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Extra aflossen (Tom Lassing)

Is het verstandig om extra op uw hypotheek af te lossen?
Het antwoord daarop is geheel afhankelijk van uw situatie.
Op het moment dat u wat geld ‘over’ heeft, dan is het waarschijnlijk wel verstandig om af te lossen. Het voordeel is namelijk dat u daarna maandelijks minder kosten heeft. Uw netto maandinkomen neemt dus toe. Het scheelt misschien maar een paar euro per maand, maar schulden kosten geld. Uiteindelijk bent u dus beter af.
Wel moet u even kijken hoeveel u boetevrij mag aflossen. Vaak is dat 10% van de hypotheeksom. Soms is het meer dan dat.
Zonder schulden leven is altijd beter dan met schulden leven.
Het gekke is dat we vaak klagen over belastingen, terwijl de meeste consumenten meer aan banken dan aan de overheid afdragen!
Wilt u netto dus meer overhouden, zorgt u er dan voor dat uw schulden zo snel mogelijk dalen.
Maak het een doel op zich.
Ook ik heb heel bewust een klein deel van mijn woning met behulp van een hypotheeklening gekocht. Ik ben ook heel bewust versnelt aan het aflossen op die hypotheek. In vijf jaar tijd is daarom mijn maandelijkse last op die hypotheeklening gedaald van 1200 naar 850 euro. Helaas heb ik echter geen voordeel van de nu extreem lage rente. Mijn rentevaste periode loopt op die hypotheeklening nog vele jaren en mijn bank weigert een voor mij interessante rentemiddeling. De enige oplossing die ik dus heb, is versnelde aflossing binnen de kostenvrije ruimte.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *