LADEN

Typ om te zoeken

Eindelijk regulering op CFD trading (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Eindelijk regulering op CFD trading (Tom Lassing)

Aandelen van aanbieders als Plus500, CMC Markets en IG Group verloren deze week extreem veel terrein. De koersen van deze beursgenoteerde beursbedrijven doken met meer dan 35% omlaag. De reden is dat de Financial Conduct Authority (FCA) heeft aangegeven dat het strengere eisen gaat stellen.
Het punt is dat er veel te veel klachten binnenkomen van zwaar teleurgestelde klanten die in recordtijd hun geld kwijtraken via deze aanbieders.
Het gaat daarbij vaak om aanbieders die via deze partijen klanten aanbieden voor hen te traden. In bijna alle gevallen raken deze klanten dan binnen de drie maanden de investering of een groot deel van de investering kwijt.
De particulier wordt koud gebeld, of laat zich verleiden door prachtige verhalen over de winkeljuffrouw, de vuilnisman of de advocaat die binnen enkele weken van een klein bedrag een vermogen heeft gemaakt en nu nooit meer hoeft te werken. Ze reageren op een advertentie met die strekking en worden dan gebeld.
Ze worden vervolgens overgehaald hun geld in handen te geven van voor hen onbekende die wel even een vermogen gaan maken van die paar duizend euro die de klant heeft.
Helaas…
in 99,+% van de gevallen is het binnen de drie maanden al over en uit. Er wordt geprobeerd of er nog meer geld te halen is. De klant wordt voorgehouden dat het pech was. Deze keer wordt het anders. Is er nog geld om het account aan te zuiveren?
Zo neen, dan worden nog twee transacties gedaan zodat het laatste geld ook weg is en zo ja, dan gaan de volgende drie maanden in, waarna het extra gestuurde geld ook alsnog weg is.
Het scenario is vaststaand.
Helaas laten consumenten zich keer en keer foppen. De genoemde bedrijven zijn dan misschien niet altijd direct de daders, ze werken er altijd wel graag aan mee. Ze verdienen er immers enorm veel geld aan.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *