LADEN

Typ om te zoeken

Deutsche Bank verraadt haar mededaders (Tom Lassing)

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Deutsche Bank verraadt haar mededaders (Tom Lassing)

Ik schreef recent al dat Deutsche Bank een schikking had getroffen rondom de manipulatie van de goudkoers.
In 2014 heeft Deutsche al eens een schikking getroffen rondom de manipulatie van de zilverkoers.
Deel van de deal was toen, dat Deutsche bank alle gegevens die ze had over hoe deze manipulatie vorm werd gegeven zou verstrekken aan de autoriteiten.
Door haar medewerken is Deutsche bank nu niet meer aan te klagen voor de feiten.
Echter blijkt uit de stukken dat heel veel andere banken dezelfde feiten pleegden. Die banken gaan nu een rechtszaak tegemoet zien.
Natuurlijk wordt ook dat geschikt en de slachtoffers van de manipulatie gaan nooit een cent vergoeding krijgen.
Toch is het goed dat EINDELIJK niet alleen duidelijk is dat er wel degelijk een structurele illegale manipulatie van de goud en zilverprijs plaatsvond, maar ook dat de banken nu in ieder geval voor een deel van die manipulatie aangepakt gaan worden.
Dat wil overigens totaal niet zeggen dat de manipulatie nu over is. Dat is ze namelijk niet. Slechts enkele illegale manieren van manipulatie en alleen de commerciële banken worden aangepakt. De centrale banken manipuleren de goudkoers ook structureel, maar die centrale banken staan boven de wet.
Op welke manier kunnen de prijzen nu nog altijd makkelijk gemanipuleerd worden?
Via de papieren handel kan dit. Deze is 100x groter dan de fysieke handel. Je hoeft dus niet zo heel veel papier te schuiven om een flinke invloed op de fysieke handel te hebben. Via deze manier is de manipulatie legaal.
De vraag is natuurlijk wel of er een moment komt dat de koers van fysiek goud en zilver losgekoppeld moet worden van de papieren handelsprijs. Als de vlam een keer in de pan slaat, dan sluit in niet uit dat de papieren handel in elkaar klapt, met enorme koersdalingen tot gevolg, maar dat de prijs voor de fysieke levering dan ophoog schiet en ineens losgeschoten lijkt te zijn.
De papieren handel is namelijk niet gedekt door goud en als de handelaren zich dat ineens beseffen, dan kan het wel eens een bloedbad voor iederen worden die nu vertrouwen heeft in de papieren belofte op het edelmetaal.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *