LADEN

Typ om te zoeken

Einddoel, de knechting van China

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Einddoel, de knechting van China

china, economie

De VS heeft na de Tweede Wereldoorlog één groot doel voor ogen gehad en dat was de vernietiging van het communisme. Eind jaren tachtig was dat gelukt. Het dacht daarmee van een groot probleem af te zijn, maar weet wat je wenst.
Toen vooral China begreep dat communisme de weg niet was, heeft het in naam wel het communisme gehouden, maar het land werd kapitalistischer dan de VS.
Het gevolg was een economische groei die de wereldgeschiedenis nog niet eerder gezien had.


De VS was er heel blij mee, want het zou China, net als Europa voor zich laten werken, zodat de VS nog rijker en machtiger kon worden.
Waar de VS geen rekening mee gehouden had, was met het feit dat haar CEO’s van de Amerikaanse bedrijven zo op geld belust waren dat ze het nationale belang van de VS uit het oog verloren.
Je kan natuurlijk wel een deel van je activiteiten verplaatsen naar China, maar als je ‘alles’ gaat verplaatsen, dan geef je China toegang en de beschikking tot al je technologie. Het is zo ver gegaan dat bepaalde technologieën alleen nog maar in China te verkrijgen zijn. 5G is daar een voorbeeld van.
Kijk naar een bedrijf als Apple, dat haar producten volledig in China laat maken. Alleen het design is nog in de VS. Design is vergankelijk en technologisch niet hoogstaand. De chips zijn belangrijk en dat wordt in China gemaakt.
China is op het gebied van technologie nu de fabriek van de wereld geworden. Zonder de financiële markt is China qua economische sterkte al de nummer één van de wereld geworden.
De militaire hegemonie van de VS is in gevaar. De monetaire hegemonie (dollar) ook.
De VS staat het water tot de lippen.
Dat was Deep State ook duidelijk.
Toen was daar ineens Trump.
Die gaf tijdens de verkiezingen ‘vreemde’ signalen af. Hij zou Wall Street wel even schoonvegen. Precies dat wilden Amerikanen horen. Hij werd verkozen, maar die verkiezingsretoriek was niet wat deep state wilde horen.
In hoeverre kon Trump “gekneden” worden tot de president van Deep State?
Dat bleek al snel nadat hij gekozen was.
Trump had geen vrienden en was extreem makkelijk door Deep State te kneden. Deep State bepaalde binnen enkele weken al vrijwel volledig wie er op sleutelposten in het kabinet kwam. Trump had wel wat zeggenschap en dat hield in dat op veel onbelangrijke posten ‘vriendjes’ van Trump kwamen. Mensen die hij op TV gezien had. De man heeft immers letterlijk geen vrienden.
Nog nooit eerder was de invloed van de zionistische lobby en Goldman Sachs zo groot. Maar liefst 5 mensen van die bank in het eerste kabinet van Trump. Ook zaten er nooit eerder zo veel miljardairs en zoveel NeoCons in een Amerikaanse regering.
Trump bleek in feite de ideale man voor Deep State. Deze nitwit was volkomen te kneden. Hij had zelf nooit verwacht president te worden en had geen idee wat hem te wachten stond. Hij had geen team klaar staan en stond open voor suggesties van iedereen die hem maar een veer in de reet stak.
Trump is daarmee de ideale puppet van Deep State gebleken. Hij doet alles wat ze graag willen. Het doel van Deep State is de knechting van China. Het liefst een knechting zonder oorlog, maar alles is toegestaan, dus ook een oorlog is niet van tafel. China moet voor de VS gaan werken en mag de hegemonie van de VS niet aantasten of betwisten.
Ik denk dat China het nu onderhand ook wel door heeft hoe de vlag er bij hangt. Er is hier geen win/win mogelijk. Amerika gaat alleen voor de win voor de VS en de lose voor China. Nog anderhalf jaar lang Trump. Kunnen ze het uitzingen zonder dat het alsnog escaleert?
Het wordt pas een probleem als Trump een tweede termijn krijgt. Dan is de kans op escalatie erg groot, want Trump is niet in staat om de NeoCons in zijn kabinet in toom te houden. Als die nog weer vier jaar de macht krijgen, dan wordt het een all out oorlog.
Daar waar Rusland pro actief de Amerikaanse verkiezingen manipuleerde (en daar overigens nu wel spijt van begint te krijgen) was China in 2016 passief.
De kans bestaat dat China in de aanloop van de 2020 verkiezingen haar passieve rol gaat verlaten en net als Rusland gaat kijken op welke wijze de presidentsverkiezingen gemanipuleerd kunnen worden. Ze zouden dom zijn als ze daar niet naar kijken. Je kan van alles zeggen over Chinezen, maar niet dat ze dom zijn.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

2 Reacties

 1. Theo Benschop 29 mei 2019

  De titel van dit artikel “Einddoel, de knechting van China” kan op de historische weg naar vrede op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b niet juist zijn, dit om de simpele reden dat de titel van dit artikel op de historische weg naar vrede op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b niet juist kan zijn.

  Immers, in het absurde geval dat de titel op de historische weg naar vrede op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b juist zou zijn,

  iedereen staat er op de historische weg naar vrede op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b bij en kijkt ernaar, wat op de historische weg naar vrede op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b nu te doen,

  dan zou 1 simpel telefoontje op de historische weg naar vrede op de mooie, vredevolle wereld zonder plan b met het vriendelijke doch dringende verzoek om met dit einddoel met onmiddellijke ingang op te houden volstaan.

  Beantwoorden
 2. Theo Benschop 29 mei 2019

  PS

  Je kan op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke wereld van alles zeggen over iedereen, als iedereen op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke wereld maar niet vergeet dat niemand de hele tijd dom kan zijn, daar er nu eenmaal altijd op een gegeven moment op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke wereld een hersencel actief zal worden waardoor onherroepelijk de situatie ontstaat dat zeg maar op een bepaalde manier tussen de oren op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke wereld duidelijk zal worden dat het gewoon als dom omschreven wordt wat hij of zij aan het doen is.

  Dit zal bij de soevereine mensen van het Gele Gevaar in het Rijk van het Kwaad de soevereine natie van de Verenigde Naties China op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke aarde niet anders zijn: de soevereine mensen van het Gele Gevaar in het Rijk van het Kwaad de soevereine natie van de Verenigde Naties China kunnen in de geschiedenis van de mensheid op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke aarde immers in hun cultuur van ca. 6000 jaar niet de hele tijd dom geweest zijn, voor zover zij met hun wijzen uit het Oosten in de geschiedenis van de mensheid op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke wereld althans ooit dom geweest zijn.

  Dit te meer gelet op het historische feit dat zij op een gegeven moment op een bepaald niet dom moment in de geschiedenis van de mensheid op de historische weg naar vrede op de mooie, vreedzame unieke wereld bijvoorbeeld het buskruit hadden uitgevonden om in staat te zijn om feesten met vuurwerk op te luisteren waarmee boze geesten en mogelijk het onverdeelde land plunderende onverlaten op een afstand konden worden gehouden.

  En de Chinese mensen op een gegeven slim moment hadden uitgevonden om het onverdeelde land dusdanig te bewerken, dat zij anders dan hun buren niet meer als nomaden hoefden rond te trekken, waarbij zij en passant op een slim moment de kruiwagen hadden uitgevonden, en mogelijk ook het wiel.

  Waarna zij vervolgens op een slim moment de boekdrukkunst hadden uitgevonden!

  En eeuwen voor Columbus de zeeën gingen bevaren.

  Wat evenwel bij een Chinese keizer niet in goede bewerkte aarde viel: we hebben in China immers alles wat we nodig hebben, we hebben op de zeeën bij allerhande barbaren met allerhande rare rituelen niets te zoeken, dus verbrand alle verslagen hierover, we gaan achter de Chinese Muur net als buurland Japan weer gewoon over tot de orde van de dag.

  Dus de conclusie van het artikel klopt als een bus!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *