LADEN

Typ om te zoeken

Basisinkomen kan wel

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Basisinkomen kan wel

basisinkomen

Eindelijk heeft het Nibud een keer de uitdaging opgepakt om het basisinkomen eens door te rekenen. Altijd had iedereen al wel een mening, maar de autoriteiten en daarmee ook het Nibud vonden het de moeite niet waard om het gewoon eens serieus door te rekenen.
Het is berekend met een bedrag van 600 euro per persoon en 600 euro per huishouden en voor kinderen 300 euro per kind.
Met de robotisering van de samenleving EN het feit dat de grootste wereldwijde ondernemingen steeds machtiger worden is het tijd voor een nieuwe aanpak. De machtige bedrijven veroorzaken een enorme werkloosheid omdat ze over heel de wereld de middenstand slopen. Dit kunnen ze mede vanuit het feit dat ze door belastingvoordelen goedkoper kunnen leveren. Met het verdwijnen van de middenstand verdwijnen er veel lokale banen en moet er gekeken worden naar hoe we de consument koopkrachtig kunnen houden.
Let wel, als de consument geen geld meer heeft om uit te geven, dan kunnen die grootste bedrijven ter wereld het ook schudden. Het is ook in hun belang dat er kapitaalkrachtige consumenten blijven bestaan!
Het basisinkomen is daarom geen gedachten spinsel van enkele dromers meer. Die fase zijn we voorbij. Het belachelijk maken van deze opzet is verleden tijd. De fase is nu aangebroken dat het voorzichtig als alternatief gebracht gaat worden. Over een jaar of tien doen we allemaal alsof we het altijd al zagen zitten.
Ik was zelf tot een paar jaar geleden ook sceptisch. Ik heb het uiteindelijk toch doorgerekend en kwam tot de conclusie dat het kan. Ik ben nu zo ver dat ik in de fase ben dat ik er van overtuigd ben dat het moet.
Het is of dat, of de grootste ondernemingen in de wereld dwingen om maximaal 100 miljoen waard te zijn en dan gedwongen worden om te splitsen. Ik zie dat laatste niet snel gebeuren en dus is een basisinkomen makkelijker realiseerbaar.
Wie had dat enkele jaren geleden kunnen denken…

Tags

3 Reacties

 1. Wim 29 mei 2019

  (Genesis 3:19) “In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aarde wederkeert, dewijl gij daaruit genomen zijt; […]”
  Als straf voor het overtreden van Gods gebod moeten Adam en Eva voortaan werken voor de kost. De uitdrukking betekent ‘zwoegend’.
  Klopte ongeveer 6000 jaar maar blijken nu loze woorden? We kunnen het berekenen, het kan, dus weg met wijze raad. Of ben ik nu te puriteins?

  Beantwoorden
 2. Eppo 29 mei 2019

  het geld is toch al een verzinsel hedendaags , dan kan die import van kanslozen ook wel gestopt worden .
  want we hebben ze hier niet nodig maar in China wel , alleen ze hebben niet zo zin in werken .
  vandaar zekers het basissalaris zodat ze de rest in het Murken ghetto genaamd Nederstan kunnen husselen .
  wat een toekomst visie en zooitje gaat dit land verworden zeg .

  Beantwoorden
 3. Adrie 30 mei 2019

  Er moet wel voordeel blijven voor mensen die werken. Het lijkt daarom handig om het basisinkomen (ook) af te laten hangen van het aantal werkenden zodat niet iedereen kan stoppen.

  Tom schrijft: “ik heb het doorgerekend…” zet het online, ik wil je sommetje wel eens zien!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *