LADEN

Typ om te zoeken

Economisch herstel (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Economisch herstel (Tom Lassing)

Volgens het Nederlandse kabinet is de Nederlandse economie goed aan het herstellen en zouden we als burgers heel tevreden moeten zijn.
De politiek kan en wil maar niet begrijpen waarom we niet tevreden zijn.
Zouden ze het werkelijk niet weten? Leven de landelijke politici zo ver in hun ivoren toren dat ze alle binding met het volk kwijt zijn?
Of is hun reactie een toneelspel waarbij ze wel degelijk weten hoe de vlag er bij hangt, maar ze hebben afgesproken het schimmenspel te spelen en dat blijven ze dus ook doen?
Ik hoop bijna op het laatste.
Het kán toch haast niet zo zijn dat ze niet doorhebben dat het voor de gewone man/vrouw de laatste jaren niet beter is geworden?
Of zijn ze van mening dat het herstel van de huizenmarkt genoeg is om iedereen weer positief te laten zijn?
Ik zie het herstel van de huizenmarkt meer als een meevaller dan als een teken van groei.
Ik woon ook niet in Amsterdam, dus dat herstel valt in de rest van Nederland nog best mee.
Hoe kan de Nederlandse regering over herstel praten, terwijl de ECB met kunst en vliegwerk per maand tientallen miljarden euro’s in de economie pompt? Als die Europese economie zo sterk zou zijn, dan was dat toch ook niet nodig?
Het is blijkbaar wel nodig en dankzij deze enorme kapitaalinfectie en de extreem lage rente voor banken is de economie nog niet gecrasht. Alleen de grootste bedrijven en de overheid zelf hebben profijt van de lage rente. Die grote bedrijven en de overheid kunnen leningen makkelijk overzetten op lage rente leningen. Particulieren en kleine bedrijven hebben die mogelijkheid niet. Die worden geconfronteerd met oversluit boetes van de banken die tot wel 95% van het voordeel wegnemen.
Dat is ook de waarheid, net zo goed als dat de uitspraken van de regering dat de economie gegroeid is waarheid is. Er zijn leugens, grote leugens en er zijn statistieken.
Zoek maar een gewenste statistiek en je kan vrijwel alles beweren.
Maar ondertussen voelen de meesten van ons niets van een verbeterde economie.
We beginnen een beetje door de leugens heen te kijken. Dát lijkt nog niet in Den Haag doorgedrongen te zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *