LADEN

Typ om te zoeken

Over zilver (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Zilver

Over zilver (Tom Lassing)

Kent u de toepassingen van zilver?
We kennen uiteraard de toepassing van zilver in munten en baren, maar er zijn zoveel mee toepassingen waar we dagelijks mee te maken hebben.
De industriële vraag naar zilver was in 2015 maar liefst 588,7 miljoen ounces groot. Het totale aanbod was 1,0406 miljoen ounces zilver. Er was echter een tekort van maar liefst 129,8 miljoen ounces als we kijken naar de totale vraag naar zilver en het aanbod vanuit productie.
Zilver kent een heel goede elektrische doorlaatbaarheid. Het wordt ook in de duurdere batterijen gebruikt. Zilveroxide batterijen gaan 40% langer mee dan lithium batterijen. Gehoortoestellen en dure horloges vindt u deze batterijen in. De ruimtevaart maakt gebruik van zilverzink accu’s. Deze hebben twee keer de capaciteit van lood accu’s.
Alle elektrische contacten in uw auto zijn van zilver.
Ook uw achterruit verwarming bevat zilver.
Ook in antivries zitten deeltjes zilver.
Medisch is er ook een rol voor zilver. Het doodt namelijk bacteriën. In verbandmateriaal zit dan ook zilver verwerkt. Ook in gels die infecties tegen moeten gaan zit zilver verwerkt.
Zelfs in sommige (duurdere) soorten deodorant zit zilver. In de goedkopere versies zit aluminium dat mogelijk borstkanker kan veroorzaken… (Heb ik mij laten vertellen)
Ook in brilglazen die meekleuren zit zilver verwerkt.
De vraag blijft wanneer de zilverprijs gaat stijgen, mede omdat het tekort structureel lijkt. Dat tekort wordt nu nog opgevangen door voorraden die in het verleden zijn opgebouwd te gebruiken. Als die op raken, dan moeten uiteindelijk beleggers verleidt gaan worden hun zilver te verkopen. Natuurlijk wil ik dat wel… tegen de juiste prijs.
Zilver kunt u ook hier in België kopen.
Wilt u liever een Nederlandse aanbieder, dan kunt u hier terecht

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *