LADEN

Typ om te zoeken

Dit is blijkbaar te simpel

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Dit is blijkbaar te simpel

duurzame energie, zonnepanelen

De uitvinder van de low tech energie opslag oplossing waarover ik vorige week al schreef, kreeg aanvankelijk de aandacht van de energie professoren. Toen echter de details van de techniek bekend werden, haakte men af. De nu gebouwde proefopstelling zou ook eigenlijk in een andere gemeente, dichter bij de universiteit komen te staan. Ook daar bij de gemeente aanvankelijk zeer welwillende medewerking, tot rond dezelfde tijd onverklaarbaar de deur ineens op slot ging. Het project werd op een zijspoor gezet en middels vertragingstechnieken probeerde men de uitvinder te demotiveren. Zonder deze partijen verder in kennis te stellen is de uitvinder elders aan de slag gegaan. Toen de gemeente eindelijk weer een volgende stap wilde maken, kon de uitvinder ze zeggen dat het niet meer nodig was.

Met deze technisch heel simpele oplossing kunnen ze als Technische Universiteit blijkbaar ook niets. Dit kan in feite letterlijk iedereen bouwen. Het probleem is slechts dat x1000 niet iets is dat je in je achtertuin gaat zetten.
Zo’n technisch simpele en goedkope oplossing is niet iets waar een universiteit beroemd mee gaat worden. Ze voelen zich dus niet vereerd, eerder in hun hemd gezet. In feite kan deze uitvinder voor een fractie van de kosten meer dan de universiteit de komende tien jaar voor een veelvoud van de kosten gaat opleveren. (en de laatste tien jaar heeft opgeleverd)
Het moet alleen nu nog wel in de praktijk bewezen worden, vandaar de nu gebouwde proefopstelling.

Dit is dan de ‘batterij’. Ziet er niet voor niets uit als een gewone schuur. Zo kon gehannes met de gemeente snel overwonnen worden. Een bestaande schuur werd opnieuw ingericht.

Ik heb op locatie foto’s en video opnames gemaakt, ik heb uitgebreid met de uitvinder gesproken en daarvan met toestemming wat opnames gemaakt. Ik mag nu nog niet onthullen wat het is, maar ik zit er nu bovenop en hier hoort u binnen enkele maanden veel meer over.
Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat worden ontvangen als hij binnenkort officieel naar buiten treedt. Het kan toch niet zo zijn dat de kranten en vakbladen hem blijven negeren als zijn proefopstelling blijkt te werken. Dat sta ik dan echt niet toe. Voor nu mag ik even niet meer dan deze teaser schrijven. Weet dat er binnenkort iets interessant gemeld gaat worden.

Ik heb wel een vraag aan u als lezer. Welke toonaangevende personen of bedrijven moeten er uitgenodigd worden bij de onthulling van deze low tech warmte batterij oplossing? Kunt u mij aan namen helpen? Mailt u even naar tom @ lassing . nl (even zelf typen dit i.v.m. automatische spambots)
Dit is géén oplossing voor individuele huizen. Dit gaat om wijk of zelfs dorp en stad oplossingen voor met name warmte.

Wordt vervolgd

Tags
Vorig artikel

2 Reacties

 1. Elly Korse 5 februari 2019

  hallo Tom
  lijkt mij dat je bij BAM moet zijn …gaan toch prefab oplossingen bieden
  gr. Elly

  Beantwoorden
 2. Jo van den Berg 6 februari 2019

  Meestal is de oplossing veel simpeler dan de geleerden uitzoeken.
  zo ook met de productie van waterstof, waar onze vogels gebruik van maken , die ze opslaan in hun holle botjes en in de holten van hun veren. interessant om daar onderzoek mee te doen.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *