LADEN

Typ om te zoeken

Alternatieven op de beurs

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Alternatieven op de beurs

Tom Lassing

Steeds meer raak ik er van overtuigd dat beleggers het niet langer op de beurzen in de wereld moeten zoeken. Daarmee wil ik niet zeggen dat we allemaal morgen al weg moeten gaan, maar het lijkt me verstandig om langzaam aan een steeds groter percentage van het te beleggen/investeren geld van de beurs weg te halen en via andere wegen te beleggen in zaken die interessant zijn.
Overigens is dat net zoals u ook steeds meer met uw spaargeld van de bank-spaarrekening af zou moeten gaan.
Met honderden miljarden aan spaargeld op de gezamenlijke spaarrekeningen is er nog wel een enorme weg te gaan.
In die zin realiseer ik me ook dat ik bijzonder weinig invloed op de totale markt heb.
Als ik letterlijk een handvol beleggers in mijn gedachtegang meekrijg, dan is dat al heel wat. Ik verwacht dat die handvol beleggers het beter dan de rest gaan doen.
Waarom van de beurs weg? Waarom is elders meer geld te verdienen?

 • De reden daarvoor is uiteindelijk vrij simpel… Omdat we als particuliere beleggers steeds minder in te brengen hebben. Computers nemen de meeste handel op zich en software van grote spelers dicteert de markt. Zo’n grote speler kan daarmee volkomen legaal de koersen bepalen. Heel het spel rond de beurzen is ook via TV en Internet zo neergezet dat iedereen profiteert, behalve de belegger.
  Ik denk dan ook steeds meer manipulatie van de koersen te zien, ook bij aandelen van heel grote bedrijven.
  De vraag is of we dan als beleggers nog wel in zo’n door grote partijen gemanipuleerde markt willen opereren.
  Ik heb zelf al besloten dat ik dat voor mijn pensioen al niet langer wil doen. Ik heb dus de gelden die ik voor mijn pensioen reserveerde al deels omgezet in niet beursgenoteerde beleggingen. Die lijn trek ik steeds verder door.
  Ik belegde zelf ook al via crowdfunding. Daar ga ik ook meer nadruk op leggen.
  Ik heb daarom de laatste tijd al veel meer gesprekken gehad met ondernemers die leuke dingen doen. De uitvinder die de low tech batterij uitgevonden heeft bijvoorbeeld, maar die bleek zelf voldoende geld te bezitten voor deze fase van zijn test.
  Ik ben actief in gesprek met de ontwikkelaar van zonnepanelen parken en gisteren sprak ik met een bedrijf dat het MKB in Nederland actief wil ondersteunen door kortlopende schulden veel goedkoper te maken. Ze doen dat door de blockchain in te zetten en zijn daarmee een partij die een killerapplicatie voor de blockchain in handen hebben! Allemaal prachtige gesprekken met inspirerende ondernemers die nu op mijn nieuwe pad komen. Dit geeft mij als belegger de hoop dat er genoeg interessante beleggingsobjecten over blijven.
  Ik mag er de komende tijd steeds iets meer over gaan zeggen, dus ook hier kom ik nog wel op terug.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *