LADEN

Typ om te zoeken

Detroit groeit weer

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Detroit groeit weer

detroit

Voor het eerst in decennia is er weer sprake van bevolkingsgroei in Detroit. (*1)
Een goede zaak voor de stad die van maximaal 1,8 miljoen inwoners terug viel naar net iets meer dan 600.000 inwoners.
Belangrijk is nu vooral dat de groei komt vanuit het terugkeren van de middenklasse naar de stad. Te veel middenklassers hebben in het verleden de stad verlaten waarmee alleen de lagere klasse over bleef en de stad verviel in apathie en armoede.


Men zet er nu speciaal op in om vooral een 33.800 middenklasse huishoudens naar Detroit te trekken. Goedkope woningen en een enorm verbeterende omgeving moeten die gezinnen over de streep trekken. De situatie in de stad is de laatste jaren na fors ingrijpen al flink beter geworden. Van de moordstad van de wereld is het nu een slaperige provinciestad geworden. Zeker als je kijkt naar de misdaadcijfers.
Dat is dus goed nieuws en ik ben dan ook helemaal niet ongelukkig met het feit dat ik nu de onderhandelingen afrond over nog weer negen woonhuizen die ik er ga kopen.
Als dat rond is het ik al zeventien woningen in de stad. Ook ik werk er graag aan mee dat de middenklasse terugkeert. Dat is in ieders belang.
Het enige dat ik vraag is of ze het niet te snel willen doen. Ik wel nog 33 woningen erbij gaan kopen… Als er vanuit de lezers nog beleggers zijn die me het geld daartoe willen lenen.

(*1) https://detroitfuturecity.com/middleclassreport/

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *