LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 11 april 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 11 april 2019

italië

Italië heeft haar groeiverwachting bijgesteld tot nul. Hierdoor zal het begrotingstekort ongetwijfeld ook toenemen en is een conflict met de EU een kwestie van tijd.

ASML heeft haar belangrijkste bedrijfsgeheimen door Chinezen gestolen zien worden. Onze ‘openheid’ maakt dat we veel kunnen, maar het houdt ook in dat landen met slechte bedoelingen (China, Noord Korea, Pakistan) onze geheimen hier makkelijk kunnen ophalen.

Warren Buffett is niet enthousiast over de prijs van 25 miljard die beleggers voor LYFT over hebben. In zijn ogen zijn er mooiere dingen te koop voor dat geld. Zoals u recent al las in deze nieuwsbrief ben ik dat met hem eens.

Heijmans gaat geen dividend aan de aandeelhouders uitkeren. De balans laat het niet toe.

KPN gaat over 2018 in totaal een dividend van 13,3 cent per aandeel uitkeren. Dit houdt in dat er nog een resterend dividend van 8 cent aan zit te komen. Op 12 april gaat het aandeel ex-dividend.

Brexit is opgeschoven tot maximaal 31 oktober 2019. Het VK mag ook eerder vertrekken. De vraag is uiteraard wat ze nu gaan doen met ‘al die tijd’. Ik vermoed ruziemaken tot 30 oktober en dan is het weer de volgende ronde van de crisis, maar ik laat me graag positief verrassen.

De varkenspest in China is nu zo ernstig geworden dat de prijs van varkensvlees wereldwijd wel eens hoger kan worden.

Coinbase heeft in het VK een debit card uitgegeven die het makkelijker maakt om met crypto’s te betalen. Interessant voor die Engelsen, nu de onzekerheid over de kracht van het pound niet geholpen wordt door de Brexit perikelen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *